Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Dariost

Gradnja pomocnog betonskog objekta 8m2

Preporučene objave

Pozdrav, kao sto naslov kaze radi se o objektu povrsine 8m2, betonski, sluzit ce kao ostava , šupa. Nalazi se u kutu parcele, okruzen je parcelama koje su izdignute od nase barem metar i pol. Citajuci promjene zakona za navedeni objekt ne treba gradjevinska dozvola jer glavni objekt, kuca , je legalizirana i ucrtana. Kad bude zavrsen bit ce znaci na granici sa susjedom, prije je tu bila rupa, prolaza nije bilo ni nama ni njima jer nije bilo nikakve mogucnosti za to. E sad objekt ce biti pola metra visi od susjedove parcele, od vrta, ne ide u njegov prostor, ne uzima mu pogled nego cak i daje mogucnost prolaza preko te ostave na nasu stranu i koristenje stepenica, znaci dobija pristup. Naravno kako to uvjek mora biti susjed se pobunio da je sad zatvoren, a nije nego skroz suprotno i moj objekt prati njegov vrt 2 metra, ima jos 5 m koji ga ne prate slobodnog prostora. Dakle da skratim, ja sam mu cak ponudio evo ok reci treba li ti sto love za kompenzaciju, ti reci koliko sve ok al njega lova ne zanima. Znaci gradim na svom ne njegovom i ne ometam njega al svejedno bi mu platio radi dobrosusjedskih odnosa. Kako pravno stojim u ovom slucaju?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 20 sati , Dariost je napisao:

Kako pravno stojim u ovom slucaju?

Bez obzira što se radi o samo 8 m2, bio bi vam potreban glavni projekt i mogli bi ga graditi prema odredbama prostornog plana o udaljenosti pomoćnog objekta od međe. Morali bi prijaviti početak gradnje, ali vam po završetku ne treba uporabna za njega niti bi ga morali evidentirati u katastru. Uz poštivanje navedenog, susjed se više nema što buniti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×