Jump to content

Fiktivno zaposlenje


zona_rijeka

Preporučene objave

Pozdrav! Trebala bih pomoc vezanu za situaciju u kojoj sam se nasla 2009 godine, a sada mi dolazi na naplatu. Naime, tadasnji decko (a sadasnji suprug) se ispisao sa fakulteta te je imao rok u kojem se morao prijaviti na zdravstveno. On je zakasnio te je ostao bez njega. Njegova mama me zamolila da ga fiktivno prijavim par dana kao da radi nesto kod mene doma. Tako smo i napravili. Iskreno se ne sjecam jesmo li uplatili kakve doprinose za to. Ja nikakve dokumente o tome nemam, a sjecanje mi i nije neko. Danas sam primila od mirovinskog da im dostavim isplatne liste ovjerene pecatom, tablicu 1/11 takodjer ovjerenu i ispunjen mpp 1 obrazac. Ja to naravno nista nemam. Ali imam neki osjecaj da sam u velikoj nevolji. Moze li nekakav savjet, molim vas!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, imam saznanje da HZZO ide na tužbe zbog povrata sredstava uplaćenih na ime onoga što opisujete. Je li suprug u tom periodu koristio zdravstvene usluge? U privitku jedna presuda suda u Osijeku koja govori o nečemu sličnom (žena je prijavila osobu kao kućnu pomoćnicu da ostvari pravo na višu porodiljnu naknadu na teret HZZO-a)

lažni ugovor o radu.docx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija