Jump to content

Sporazumni razvod


hancamasic

Preporučene objave

Potpisala sam s muzem zahtjev za sporazumni razvod prije 10tak dana u Zagrebu. Nemamo djece. A za imovinu smo se usmeno dogovorili. No, on sad to nenamjerava ispostovati sto mi je i saopcio, jel smatra da je brak razvden, i u zahtjev je napisao da zajednicke imovine nemamo. Moje pitanje je: 1. Kad mogu ocekivati poziv na rociste i kako ga mogu odgoditi jel sam bolesna i imam dogovorene toplice na duzi period (6mj).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brak nije razveden dok ga sud ne razvede (rastavi)....

Potpisali ste Prijedlog za zajednički razvod braka, ne zahtijev, pa što niste pročitali navode o zajedničkoj stečevini u prijedlogu prije potpisivanja, jer ako je stvarno to napisano u prijedlogu, sud može sve riješiti u jednom postupku?

Sve Vam je to od slučaja do slučaja, sve ovisi o zauzetosti suca kojem predmet dođe na rješavanje, mada sam mišljenja da u tih šest mjeseci neće doći do ročišta, a i da dođe, zatražite odgodu temeljem Vašeg liječenja i, kao dokaz, dostavite medicinsku dokumentaciju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Imam situaciju i nitko mi konkretno ne daje odgovore pa možda netko od vas ovdje zna... Ugl., suprug i ja nismo u nikakvim odnosima već dosta dugo s time da niti ne

živimo zajedno već dugo te zadnjih 7.mj. živim s novim partnerom. Nakon dugih svađa i rasprava napokon sam dobila sporazumni razvod braka bez djece i ikakve imovine. Prijedlog je predan u 6.mj ove godine te sada početkom 12.mj. imamo zakazan sud. U međuvremenu je još moj nažalost muž počinio nekoliko kaznenih dijela povezanih s pljačkom i završio u istražnom zatvoru u Remetincu. U svemu tome sam saznala da je i bivši narkoman, liječen od depresije te da ide kod psihijatra (svo vrijeme braka je to vješto skrivao - 4.god.!) Nakon nazivanaj svih mogućih sudova rečeno mi je da ponovno pišem podnesak kako bi se gospodina dovelo na ročište. Podnesak sam napisala i nadam se da mu je već uručen. Rečeno da se piše na istražni zatvor. Eh sad, mene zanima što u slučaju ako se on ne pojavi taj dan? Jer u posjete ne idem niti ne želim, a ne bi ni znala da je završio u zatvoru da me nije o istome obavijestio njegov stanodavac jer su naši psi bili zaključani u stanu (sretno su izvučeni.) :( Znači, komunikaciju nemamo nikakvu. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako poziv bude dostavljen upravi zatvora, oni će voditi računa da se on odazove sudu, dovesti ga i nakon ročišta vratiti, samo bi bilo dobro da to makar provjerite s upravom da su poziv zaprimili i da će ga dovesti. Ako ne, Vi ćete se pojaviti na ročištu i obavijestiti sud da se on nalazi u istražnom zatvoru i da mu za drugi put poziv dostavi na adresu u zatvoru, pa će ga onda dovesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija