Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

hancamasic

Sporazumni razvod

Preporučene objave

Potpisala sam s muzem zahtjev za sporazumni razvod prije 10tak dana u Zagrebu. Nemamo djece. A za imovinu smo se usmeno dogovorili. No, on sad to nenamjerava ispostovati sto mi je i saopcio, jel smatra da je brak razvden, i u zahtjev je napisao da zajednicke imovine nemamo. Moje pitanje je: 1. Kad mogu ocekivati poziv na rociste i kako ga mogu odgoditi jel sam bolesna i imam dogovorene toplice na duzi period (6mj).

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Brak nije razveden dok ga sud ne razvede (rastavi)....

Potpisali ste Prijedlog za zajednički razvod braka, ne zahtijev, pa što niste pročitali navode o zajedničkoj stečevini u prijedlogu prije potpisivanja, jer ako je stvarno to napisano u prijedlogu, sud može sve riješiti u jednom postupku?

Sve Vam je to od slučaja do slučaja, sve ovisi o zauzetosti suca kojem predmet dođe na rješavanje, mada sam mišljenja da u tih šest mjeseci neće doći do ročišta, a i da dođe, zatražite odgodu temeljem Vašeg liječenja i, kao dokaz, dostavite medicinsku dokumentaciju...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To bi mi i odgovaralo. Potpisala sam mu,jel sam invalid i i na neki nacin me prislilo. Ne na neki nego na mongo nacina, to znam. Zasad Vas molim da mi date pravni savjet kako odgoditi tu raspravu/ rociste iz razloga koje sam navela( moram na lijecenje). 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zanima me za konkretno: 1.Kako mogu odgoditi raspravu? 2. Kad mogu ocekivati poziv za istu? ( prijedlog predan u zgb, palaca pravde, oko 20.tog proslog mjeseca), 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kad dobijete poziv za raspravu, ako se istom ne budete mogli odazvati, izvjestite sud, zatražite odgodu i dostavite dokaze (medicinsku dokumentaciju)...

Mislim da to neće baš doći u dogledno vrijeme, ali, nikad se nezna...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Imam situaciju i nitko mi konkretno ne daje odgovore pa možda netko od vas ovdje zna... Ugl., suprug i ja nismo u nikakvim odnosima već dosta dugo s time da niti ne

živimo zajedno već dugo te zadnjih 7.mj. živim s novim partnerom. Nakon dugih svađa i rasprava napokon sam dobila sporazumni razvod braka bez djece i ikakve imovine. Prijedlog je predan u 6.mj ove godine te sada početkom 12.mj. imamo zakazan sud. U međuvremenu je još moj nažalost muž počinio nekoliko kaznenih dijela povezanih s pljačkom i završio u istražnom zatvoru u Remetincu. U svemu tome sam saznala da je i bivši narkoman, liječen od depresije te da ide kod psihijatra (svo vrijeme braka je to vješto skrivao - 4.god.!) Nakon nazivanaj svih mogućih sudova rečeno mi je da ponovno pišem podnesak kako bi se gospodina dovelo na ročište. Podnesak sam napisala i nadam se da mu je već uručen. Rečeno da se piše na istražni zatvor. Eh sad, mene zanima što u slučaju ako se on ne pojavi taj dan? Jer u posjete ne idem niti ne želim, a ne bi ni znala da je završio u zatvoru da me nije o istome obavijestio njegov stanodavac jer su naši psi bili zaključani u stanu (sretno su izvučeni.) :( Znači, komunikaciju nemamo nikakvu. Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako poziv bude dostavljen upravi zatvora, oni će voditi računa da se on odazove sudu, dovesti ga i nakon ročišta vratiti, samo bi bilo dobro da to makar provjerite s upravom da su poziv zaprimili i da će ga dovesti. Ako ne, Vi ćete se pojaviti na ročištu i obavijestiti sud da se on nalazi u istražnom zatvoru i da mu za drugi put poziv dostavi na adresu u zatvoru, pa će ga onda dovesti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Oprostite, samo da se nadovežem, možete i prije održavanja ročišta, "zlu netrebalo", podneskom izvjestiti sud da Vam se suprug nalazi u istražnom zatvoru, pa postoji mogućnost da mu se, ako nije, i za prvo ročište dostavi poziv na adresu u zatvoru, tj. upravi zatvora...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×