Jump to content

Osiguranje trazi izjavu osiguranika kako bi mi naknadilo štetu


147

Preporučene objave

Pozdrav.

 

U prometnoj nesreći, koju je skrivio vozač drugog automobila, nastala je imovinska šteta na mom autu. Policiju nismo zvali. Ispunili smo Europsko izvješće u kojem je on priznao da je kriv. Osigurani smo kod istog osiguranja koje je procijenilo da se na mom autu radi o totalnoj šteti. U osiguranju sam dao i izjavu osiguranika. I neki dan dolazi dopis Osiguranja u kojem stoji:

 

"Temeljem analize predmeta obavještavamo Vas da za sad nismo u mogućnosti provesti isplatu Vašeg odštetnog zahtjeva sukladno odredbi članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Naime, uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da istoj ne prilieži izjava osiguranika, koju smo od vas zatrazili" i da mogu poslati prigovor u roku 15 dana? 

Treba li njima uistinu ta izjava kako bi mi naknadili štetu ili je dovoljno Europsko izvješće, a ako im je i potrebna, je li moj zadatak da je nabavim ili njihov? Što mi je činiti? 

Puno hvala na odgovorima! 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija