Jump to content
147

Osiguranje trazi izjavu osiguranika kako bi mi naknadilo štetu

Preporučene objave

147    0

Pozdrav.

 

U prometnoj nesreći, koju je skrivio vozač drugog automobila, nastala je imovinska šteta na mom autu. Policiju nismo zvali. Ispunili smo Europsko izvješće u kojem je on priznao da je kriv. Osigurani smo kod istog osiguranja koje je procijenilo da se na mom autu radi o totalnoj šteti. U osiguranju sam dao i izjavu osiguranika. I neki dan dolazi dopis Osiguranja u kojem stoji:

 

"Temeljem analize predmeta obavještavamo Vas da za sad nismo u mogućnosti provesti isplatu Vašeg odštetnog zahtjeva sukladno odredbi članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Naime, uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da istoj ne prilieži izjava osiguranika, koju smo od vas zatrazili" i da mogu poslati prigovor u roku 15 dana? 

Treba li njima uistinu ta izjava kako bi mi naknadili štetu ili je dovoljno Europsko izvješće, a ako im je i potrebna, je li moj zadatak da je nabavim ili njihov? Što mi je činiti? 

Puno hvala na odgovorima! 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kontaktirati čovjeka i zamoliti ga da ode dati izjavu ili ju napiše i ovjeri kod bilježnika (ti ju platiš i pokupiš), pa da ju ti odneseš.

Oni njega čekaju da dođe i da izjavu, ali ga neće požurivati niti siliti jer im nije u interesu isplatiti štetu, tako da ćeš morati sam pogurati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×