Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

hasko

obeštećenje

Preporučene objave

Može li se pokrenuti postupak za obeštećenje zbog TTO iako nije donesena presuda. Naime postupak se odugovlači, a rok za podnošenje obeštećenja istječe (tri godine). I , da li se u vjerojatnom odbijanju postupka prekida zastara ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moguće je, iako bi se u tom parničnom postupku najvjerojatnije čekao ishod kaznenog postupka.

Ima vam i bolje rješenje - istaknite unutar kaznenog postupka prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva, jer istime prekidate zastaru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bitno je da do završetka dokaznog postupka podnesete dopis naziva "Prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva" usmjeren na naknadu štete u visini toj i toj.

Sud će vas sa prijedlogom uputiti u parnicu, jer kazneni sud nema vremena da odlučuje o tom zahtjevu unutar svog postupka, ali vama je ionako bitno za znati da prijedlogom prekidate tijek roka zastare do pravomoćnosti odluke kaznenog suda, kojom će biti odlučeno o njemu. Onda rok ide ispočetka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×