Jump to content

POREZNO RJEŠENJE ZA PROMET NEKRETNINA


dino.begovic

Preporučene objave

Pozdrav, 

trebam savjet kako sastaviti žalbu na slučaj koji ću u nastavku opisati pošto nemam iskustva s ovakvim stvarima. Prije godinu dana sam kupio nekretninu od jedne banke. Prema kupoprodajnom ugovoru mi je došlo privremeno rješenje za plaćanje poreza prema Zakonu o porezu na promet nekretnina u iznosu od 4%. Porez sam naravno platio na vrijeme. Početkom rujna mi je stigao Zapisnik u kojem porezna uprava tvrdi kako je nekretnina kupljena ispod tržišne vrijednosti sličnih nekretnina prodanih u slično vrijeme i na sličnim adresama. Na taj zapisnik sam uložio žalbu gdje sam naveo kako se navedene nekretnine ne mogu uspoređivati s mojom zbog frekventnosti, pristupa itd., također sam naveo stanje u kojem sam kupio nekretninu i kao zadnje expose banke na kojem su bile i slike stanja te nekretnine kao i početna cijena koju je banka tražila. Nakon nekoliko dana mi je došao i odgovor na prigovor gdje su uvažili moje argumente i umanjili cijenu kvadrata za 20% od najniže koja se u tim sličnim vremenima prodavala jer je to kao tržišna vrijednost. I na kraju mi je došlo rješenje vezano za plaćanje tog dodatnog poreza koji sam naravno platio, ali bi bez obzira i dalje uložio prigovor vezano za slučaj jer mislim da takav način utvrđivanja vrijednosti nekretnine nije realan. Zanima me ako je netko imao iskustva s ovakvim ili sličnim situacijama jer da se nekretnina mogla prodati po većoj cijeni, siguran sam, da bi se i prodala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 12 minuta, Melchior je napisao:

Da li se u žalbi navode brojevi članaka/stavaka zakona/pravilnika za koje smatrate da su povrijeđeni ili bi vam išli u korist

ili

u žalbi navodite samo argumente kojima to podupirete?

Ukoliko znate članke i zakone na koje se pozivate, tada je svakako poželjno da ih navedete, ali i ako samo navedete dokaze koji idu njima u prilog, i to je dovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija