Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

TZZAI

Diskriminacija u pravu na lijek - RH jedina u EU

Preporučene objave

Pozdrav,
Imam pitanje o Konvencijama. Mnoge države odobrile su iz proračuna lijek Spinraza  za spinalnu mišičnu atrofiu, čak i Srbija, no Hrvatska ne. Lijek je odobrila i Hrvatska ALI ne svim oboljelima. Smatram da je to diskriminirajući čin. Nitko nema pravo određivati tko ima pravo na život i lijek. Molim savjet za Strazburg, na koje točke iz Konvencija se sve pozvati, gdje i kako slati itd.
Ne bih htjela naštetiti roditeljima pa molim pravovaljani savjet,
Hvala
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/543141/spinraza-napokon-uvrstena-na-hzzo-ovu-listu-lijekova-ali-nece-biti-dostupna-svoj-oboljeloj-djeci-predsjednica-udruge-roditelja-u-sloveniji-nije-tako-cemu-ovakva-odluka

Dakle, ako ja dobro razumijem problematiku, radi se o medicinskom, a ne pravnom pitanju - djeca koja su na respiratoru nisu u mogućnosti zbog svog zdravstvenog stanja primati Spinrazu, a ona koja nisu na respiratoru smiju primati Spinrazu? Je li to odluka HZZO-a da ne priznaje trošak tog lijeka starijima od 18 i onima koji su na respiratoru? Ili liječnici odlučuju o tome? Kad budemo znali čija je odluka, onda ćemo znati i kako se protiv nje boriti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×