Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sign in to follow this  
makix

Stjecanje drzavljanstva brakom uz rad u inozemstvu

Preporučene objave

Situacija je sljedeca. Djevojka i ja smo dosta dugo zajedno i sada nakon 4god smo napokon uspjeli naci stalna zaposlenja na manje od 100km udaljenosti. Naci posao danas nije mala stvar. NO problem je taj sto je ona drzavljanin Republike Srbije a ja Republike Hrvatske. Moja pozicija je u Hrvatskoj a njezina u Sloveniji. Ona ima sve papire sredjene da bez problema moze raditi i zivjeti u Ljubljani no poslodavac joj je zbog same prirode posla dao rijesenje da moze posao obavljati od kuda god zeli. Datu situaciju smo mislili iskoristiti na naci da ona odradjuje posao od kuce koja  nam je u Hrvatskoj. Problem je sto ne znamo da li je to legalno i kako joj omoguciti da ona legalno boravi na tlu Republike Hrvatske. Inicijalna ideja je bila brak no koliko vidim time bas i nismo puno rijesili (Misljenje ? ). Druga ideja je bila da otvori obrt u Hrvatskoj ali ni tu nismo sigurni da li bi time sto rijeslili (Misljenje?).

 

Stoga moje pitanje je kako omogucili da ona zivi u Republici Hrvatskoj a radi u Ljubljani legalno.

 

Spremni smo i otvoreni na  sve opcije da se   

 

Zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×