Jump to content

Vožnja pod utjecajem alkohola


Immortalis22

Preporučene objave

Evo ovako u subotu nakon izlaska me zaustavila policija. Pristao sam na puhanje i napuhao 0,78 promila i to kad su umanjili iznosi 0,68 promila. Dobio sam kaznu od 1000 kn i oduzeta mi je vozacka dozvola na 12 sati. E sad, na obveznom prekrsajnom nalogu je bilo prekrizeno ono polje o zabrani upravljanja vozilom u naredno vrijeme, pa me zanima dali ce mi doci kuci opet neka sankcija sto se tice vozacke ili je to to? Nikad nisam imao neki slican prekrsaj, ali mladi vozac sam jos.

Dali da se zalim odmah sada u roku 8 dana ili da cekam hoce li mi doci ista kuci?

nije mi problem taj novcani dio, ali vozacka mi je neophodna za posao i mogu imati velikih problema izgubim li je.

I ako netko ima koju ideju kako da zalbu napisem?

uređeno: od Immortalis22
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako na prekršajnom nalogu ne piše zabrana upravljanja (pretpostavljam da ti je prvi put), onda nema zabrane i neće naknadno doći, nego si dobio samo novčanu kaznu.

Ništa drugo ti neće dolaziti, jer si odmah dobio prekršajni nalog, a možeš platiti 2/3 novčane kazne (i cijele troškove) ili se možeš žaliti.

Imaš na ovom linku više o prigovorima, pa vidi i pitaj što treba pojasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pise okrivljeniku se temeljem clanka 228/239 prekrsajnog zakona izrice 

a) zastitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom // kategorije u trajanju od // mjeseci eto tako mi pise, ali kad sam sutradan dosao u postaju po vozacku pitao sam policajca ocu imati kakvih problema dalje sa vozackom, on mi je rekao da ce mi doci zabrana od mjesec dana.

 

Pa sad neznam ni sam sta da mislim, dal da platim tu kaznu i rijesim sve ili se zalim na taj prekrsajni nalog jer neznam oce mi kasnije doci kuci rjesenje nekakvo o oduzimanju vozacke na koje se necu moci zalti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, za toliki alkohol ide zabrana upravljanja od 1 mjesec, ali to su trebali odmah napisati na prekršajnom nalogu (u te rubrike u ovoj rečenici i zaokružiti redni broj/slovo ispred nje), ne može doći odvojeno.

Policija može poništiti ovaj nalog i izdati ti drugi, s mjerom, ali može i pustiti ovako.

Kad ti ističe rok za prigovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, provjerena informacija.

Policajac je pogriješio što u nalog nije napisao zaštitnu mjeru. To će uočiti u postaji (neće propustiti), pa će tada poništiti taj nalog i poslati ti novi, ispravljeni, u kojem će biti novčana kazna i zaštitna mjera (1 mjesec). Sad, koliko će im trebati da skuže, teško je reći, ali do kraja mjeseca bi trebali. Onaj tko skuži ne može tako pustiti jer će osobno odgovarati za grešku.

Ako ti sad platiš 2/3 i oni ti pošalju novi nalog, opet ćeš imati pravo žalbe bez obzira što si ranije platio. Ako ti na sudu umanje novčanu kaznu, dobit ćeš povrat razlike novaca.

Ako se sad žališ, svejedno će poništiti nalog i poslati ti novi.

 

Znači, najbolja šansa je i sada platiti 2/3 i nadati se da će se ovakav nalog nekako provući kroz sustav (šanse su minimalne, ali znaš nas...). Ako se provuče, ostaje na tome, a ako skuže i pošalju ti novi, onda se možeš žaliti na visinu sankcije, pa sud možda ukine mjeru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija