Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Nick76

Prenamjena u zgradi mjesovite namjene

Preporučene objave

Nedavno smo kupili stan koji se nalazi u zgradi koja je definirana kao zgrada mjesovite namjene.

U zgradi su 4 stana, 3 poslovna prostora, te garaza.

No, nakon sto smo kupili stan, vlasnik zgrade zeli prenamjeniti garazu u stambeni prostor. Da li on to smije raditi bez privole ostalih suvlasnika zgrade (on je jos uvijek vecinski vlasnik)?

Isto pitanje - da li postoji prepreka da se poslovni prostor prenamjeni u stambeni, i ako se ne prenamjeni da li postoje neka moguca ogranicenja ako netko stanuje u takvom stanu koji se vodi kao poslovni prostor?

 

Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Nick76 je napisao:

Da li on to smije raditi bez privole ostalih suvlasnika zgrade (on je jos uvijek vecinski vlasnik)?

Prema odredbama Zakona o vlasnišvu i drugim stvarnim pravima za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovnog upravljanja (gdje je takstivno među ostalime navedeno i naročito promjena namjene stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika.

, Nick76 je napisao:

da li postoji prepreka da se poslovni prostor prenamjeni u stambeni, i ako se ne prenamjeni da li postoje neka moguca ogranicenja ako netko stanuje u takvom stanu koji se vodi kao poslovni prostor?

Ne ukoliko se za promjenu namjene ishodi dozvola nadležnog tijela (kao i u prvom slučaju) prema Zakonu o prostornom uređenju.Što se tiče ograničenja, nema ih ako se u tome prostoru obavlja djelatnost, što znaći da se može i stanovati. Ukoliko se djelatnost ne obavlja bio bi potreban ugovor o najmu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×