Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

ibijelic

Ovrha nakon 17 godina

Preporučene objave

Pozdrav, 

Ja i kolegica bile smo jamac za kredit prije 20 godina. Nakon neplaćanja od strane korisnika kredita bez ikakvih ranijih obavijesti dosao nam je 2001.godine prijedlog za ovrhu. Naveli smo da je sve doslo bez obavijesti ranijih i to nekako rijesili bez ikakvih ovrha i placanja. Danas, nakon 17 godina stigao nam je na adresu isti prijedlog za ovrhu s pecatom od 2001.samo novi datum na plavoj kuverti 2018g. Molim info o cemu bi se moglo raditi. Hvala unaprijed. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naslov na kuverti je rješenje o ovrhi od 6.6.2001.,prijedlog za ovrhu od 25.5. 2001. Dokument unutra je prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave na pokretninama ovršenika. Datum na dokumentu tj kopiji koja je poslana je 24.5.2001. Isti takav dokument nam je dosao i 2001.kako je ranije napisano.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sve je to meni jasno, samo je upitno zašto Vam ponovno šalju rješenje o ovrsi koje ste već primili. Na koga sve glasi ovo rješenje? Jeste li dobili odgovor na prvu žalbu? I mislite li se žaliti na ovo što ste danas primili? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kad nam je prvi put doslo isli smo na sud, sudcu smo objasnili da do tada nista  od obavijesti ranije nismo dobili i on nam je rekao ako je tako onda ovo zanemarite. Ovrha je na mene kolegicu i gospodina koji je digao kredit. Ne znamo na sto se zaliti, planiramo provjeriti sutra na sudu zasto bi ovakav dokument uopce sada dosao ali smo ovdje poslali upit prije nego idemo da znamo sto bi mogli ocekivati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovdje je u pitanju ovršni prijedlog na pokretninama iz davne 2001. godine, a na koji je sud izdao rješenje o ovrsi i očigledno je to sve ove godine stajalo negdje na sudu i čekalo da Vam se dostavi. Ukoliko je pravodobno pokrenut postupak, tada nema zastare, jer ona teče od pravomoćnosti rješenja o ovrsi. A samo rješenje očito nije pravomoćno kad Vam je tek sada uručeno. Sada imate pravo na žalbu, a ne bi bilo loše prije toga napraviti uvid u spis da vidite što se uopće do sada radilo po Vašem predmetu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×