Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Lmaleni87

Prometna nesreća

Preporučene objave

Poštovani,

Izazvao sam prometnu nesreću, u kojoj su sudjelovala tri vozila. Vozili smo u koloni na Ozaljskoj ulici kada sam ugledao parking i pri provjeri mrtvog kuta već se dao polako u promjenu smjera (no to se dešavalo na 15-20m od pješačkog prijelaza gdje su na nogostupu čekali pješaci), da bi prvo vozilo(bilo je 5-6 vozilo u koloni) zakočilo kako bi propustilo pješake, drugo vozilo se zaustavlja a ja kako sam u tom trenutku provjeravao mrtvi kut nisam to na vrijeme primjetio vracam pogledam i udaram svojim prednjim krajem u vozilo ispred mene koje nakon toga udara vozilo koje je prvo stalo, kako se radilo o vrlo maloj brzini i trenutku promjene trake kočenja nije niti bilo, zaustavio sam se u pola druge trake koja je inače i tramvajska. Odmah micem vozilo kako bi promet nastavio teci jer nije bilo tezih posljedica, odlazim do oba druga vozaca da provjerim kako su, drugi zove policiju, oboje govore da su u redu, prvi vozac starija gospođa zove sina i muža koji dolaze u kratkom roku, dolazi prva policija koja je za nesreće bez ozlijeđenih i alkotestira nas, svi smo nula, gospođa se sa mužem i sinom gubi iz vidokruga na trenutak i vraca i odjednom osjeti bolove i i jako joj je loše ne može ni stojati. Policija kaze sta je sad? Morate zvat drugu policiju koja je za prometne sa ozlijeđenima. Dolazi i hitna odvozi gospođu dolazi druga policija, zapisuje uzima podatke i odlazi, mi razmjenjujemo podatke i micemo se sa mjesta nesrece. Policija uopce nije razgovarala sa nama i pitala za uzrok i stanje.

Na mom vozilu razbijen lijevi prednji far, na vozilu ispred mene desni zadnji far, te prednji branik, na prvom vozilu samo zadnji branik.

nakon 6 mj dobijam kazneni nalog da sam kriv za izazivanje prometne nesrece sa ozlijeđenima zbog ne drzanja razmaka dok su pješaci bili na pjesackom prijelazu. Moram platiti 2500kn kazne i 100 sudskih troskova.

Imam pitanje, vrijedi li mi pisati prigovor? Pošto uzrok nesreće nije ne drzanje razmaka, pjesaci nisu bili na pjesackom i gospođa je bila prvotno u redu?

 

hvala unaprijed

lp

 

Uređeno od Lmaleni87

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Napomena ovo mi je prva prometna nesreca, prije toga samo 4 manja prekrsaja, vozim šest i pol godina, trgovacki putnik, 150-500km dnevno i tako 5,5 godina

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Isplati ti se pisati prigovor, ali isključivo na visinu kazne. Za prometnu nesreću kao takvu si kriv, a ako bilo tko od sudionika prometne nesreće ima ikakvu medicinsku dokumentaciju o ozljedama, onda se radi o izazivanju prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Možeš prigovarati da se ne radi o nedržanju razmaka, ali što je opcija? Neprilagođena brzina? Kako god formulirali, za nesreću si ti kriv.

Po meni, jedno se isplati ići na smanjenje kazne, a što se tiče njenih eventualnih ozljeda, nisi bio pijan i to će rješavati s tvojim osiguranjem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×