Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

sickcunt

Mjernički vještak?

Preporučene objave

Pozdrav,

 

vodim postupak oko podjele nekog zemljišta.

Postigla se nagodba i u njoj piše: "Stranke su suglasne da sud odredi mjerničkog vještaka koji će radi provedbe razvrgnuća suvlasništva izraditi diobnu osnovu i formirati...".

Uglavnom, prije donošenja konačne odluke treba formirati čestice.

 

Sa suda ne dolazi ništa i rečeno mi je da mi, stranke, moramo pronaći mjerničkog vještaka, makar piše da će ga sudac odrediti.

 

Kako bi sada trebao pronaći vještaka? Da li je svejedno koga pronađem? Da li se onda on šalje sucu?

Koji su daljnji koraci?

 

Unaprijed hvala na odgovorima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vještaci se prvenstveno određuju iz reda imenovanih sudskih vještaka, ali sud nije vezan za listu jer se može dogoditi da takovog vještaka nema u imenovanim sudskim vještacima. Poradi toga može odabrati za vještaka i nekoga izvan reda stalih sudskih vještaka. I jedni i drugi mogu zatražiti izuzeće pa sud može prihvatiti za vještaka i onoga koga predlože stranke.

Odaberete ovl. ing geodezije, podneskom tu informaciju dostavite sudu. Prije nego ga prihvati sud bi trebao saslušati stranke u kojoj bi se utvrdila suglasnost stranki , ali može ga imenovati i odrediti vještačenje protivno volji stranaka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×