Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

što je?

Preporučene objave

Pozdrav! Imam jedno pitanje.Sa suda sam dobio poziv da se pojavim na glavnoj raspravi radi posjedovanja 10 grama marihuane.Vec sam prije na saslušanju priznao posjedovanje, nisam nikad kažnjavan itd.U prilogu koji sam dobio piše prijedlog općinskog državnog odvjetnika u kojem gospon predlaže da me se kazni sa četiri mjeseca zatvora, ali samo ako u roku od jedne godine ponovim isto kazneno djelo.Znači, uvjetna + troškovi suda.E sad mi vi recite kolika je vjerovatnost da sudac prihvati ovaj prijedlog, koji se moni osobno sviđa i neću ulagati žalbu ako me osude na uvjetnu, jer se ionako nikad nisam petljao u droge.Trebam li na sudu reći da se osjećam krivim ili što'?Što znači glavna i javna rasprava?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dobili ste poziv za glavnu raspravu i u prilogu optužni prijedlog u kojemu se navodi za što Vas se tereti, za koje kaz. djelo, dokazni prijedlozi i na kraju prijedlog sankcije.

Odazovite se na raspravu, i ako Vam odgovara prijedlog sankcije, i ako je to sve u optužnom prijedlogu točno što piše, na upit suca da li se smatrate krivim za to kaz. djelo recite - da, priznajem kaz. djelo, i onda kažete da prihvaćate i predloženu kaznenu sankciju. I to je to, rasprava će biti vrlo brzo gotova..

Sud izriče upravo tu sankciju..

Ukoliko ne radite i nemate nikakvih primanja biti će te oslobođeni troškova kaz. postupka, u suprotnom ih snosite, a kako će sve biti vrlo brzo gotovo i oni će biti mali (paušal sudu i nešto možda još sitno...ili samo paušal, to ja sada ne znam..)

Glavna rasprava - središnji dio kaznenog postupka u kojemu se "pretresa" konkretan predmet, ispituje optuženi, svjedoci, provode dokazi...donosi presuda. Glavna rasprava je u pravilu javna - javnost znači da raspravljanje (suđenje) konkretnog predmeta mogu pratiti punoljetne osobe (zainteresirane za taj predmet, uz prethodnu dozvolu suca i ovisno o raspoloživom prostoru u sudnici..)..

Još nešto?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×