Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sign in to follow this  
dlarzg007

Naknada štete - osiguranje

Preporučene objave

Dobra večer!

U lipnju ove godine osoba iz mojeg obiteljskog kućanstva je upravljajući vozilom u vlasništvu osobe iz mojeg obiteljskog kućanstva izazvala lakšu prometnu nesreću. Došlo je do manje materijalne štete na oba vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, ozlijeđenih nije bilo. U konkretnom slučaju, štetnik je fizička (naravna) osoba, a oštećenik je pravna osoba (vozilom je upravljao zaposlenik te pravne osobe, radi se o društvu s ograničenom odgovornošću). 

 

Stranke nisu popunile EU izvješće o prometnoj nezgodi, već je na mjesto nesreće izašla policija i obavila očevid. Nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola (0,0 g/kg)

 

Nakon četiri mjeseca, dobili smo pismo od naše osiguravajuće kuće u kojem stoji kako je pokrenut postupak naknade štete od strane oštećenika. Postupak je dakle pokrenut unutar subjektivnog i objektivnog roka.

( članak 230., ZOO)

 

 

Pitanje - postoji li ikakva norma pozitivnog pravnog propisa koja meni daje mogućnost da ja, nakon zaključenja slučaja i isplaćene naknade oštećeniku za prouzročenu štetu od moje osiguravajuće kuće,  provjerim nakon nekog vremena je li dobiveni novac zaista utrošen na popravak vozila ili ne. Drugim riječima, mora li se novac dobiven kao naknada štete zaista utrošiti na popravak vozila i tko to provjerava ili se novac na primjer može potrošiti beznamjenski.  

 

Mogu li ikako dakle ,,zakomplicirati" situaciju oštećeniku ili makar odužiti postupak?

 

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×