Jump to content

Vozačka dozvola


Isiliol

Preporučene objave

Poštovanje,

Molio bih vas za pojašnjenje vezano za izdavanje vozačke dozvole.

Dakle, nakon 10 godina došlo je vrijeme za produljenje vozačke dozvole, ali u MUP-u mi je rečeno da ne mogu dobiti produljenje vozačke dozvole zato što imam prijavljen privremeni odlazak iz RH.
Naime, već više od četiri godine sam izvan RH radi školovanja. Nakon toga sam malo čitao pravilnik o vozačkim dozvolama i naišao na članak 3.a, pa bih molio pojašnjenje.

Citiraj

...Smatra se da hrvatski državljanin nije nastanjen u Republici Hrvatskoj ako je prijavio privremeni odlazak iz Republike Hrvatske sukladno propisima o prebivalištu, osim ako je privremeni odlazak iz Republike Hrvatske prijavio radi školovanja...

Zar ovaj "osim ako" ne znači da bih teoretski mogao zatražiti produljenje? Ako ne, dali postoji neka druga opcija za produljenje?
Gospođa u MUP-u mi je rekla da bih trebao izvaditi vozačku u državi gdje jesam. Nakon toga sam otišao u HAK izvaditi međunarodnu vozačku, međutim tamo mi je rečeno da je pitanje da li će mi vani priznati produljenje jer mi vozačka istječe u prosincu.

Nakon toga opet sam otišao na MUP i pitao da se mogu privremeno prijaviti u RH, produljiti vozačku i nakon par tjedana opet odjaviti, ali na to je gospođa rekla da će mi poslati kontrolu i da će me prijaviti.

Uglavnom, da li postoji neka alternativa?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, prije odlaska sam prijavio privremeni odlazak radi školovanja.

Stvar je u tome da u toj drugoj državi nikada ne vozim i vozačka mi nije trebala, uvijek koristim javni prijevoz i planiram to i dalje. Jedino kada mi treba vozačka je kada dodem u HR.

Jednostavno ne vidim logiku tog zakona...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija