Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sign in to follow this  
Isiliol

Vozačka dozvola

Preporučene objave

Poštovanje,

Molio bih vas za pojašnjenje vezano za izdavanje vozačke dozvole.

Dakle, nakon 10 godina došlo je vrijeme za produljenje vozačke dozvole, ali u MUP-u mi je rečeno da ne mogu dobiti produljenje vozačke dozvole zato što imam prijavljen privremeni odlazak iz RH.
Naime, već više od četiri godine sam izvan RH radi školovanja. Nakon toga sam malo čitao pravilnik o vozačkim dozvolama i naišao na članak 3.a, pa bih molio pojašnjenje.

Citiraj

...Smatra se da hrvatski državljanin nije nastanjen u Republici Hrvatskoj ako je prijavio privremeni odlazak iz Republike Hrvatske sukladno propisima o prebivalištu, osim ako je privremeni odlazak iz Republike Hrvatske prijavio radi školovanja...

Zar ovaj "osim ako" ne znači da bih teoretski mogao zatražiti produljenje? Ako ne, dali postoji neka druga opcija za produljenje?
Gospođa u MUP-u mi je rekla da bih trebao izvaditi vozačku u državi gdje jesam. Nakon toga sam otišao u HAK izvaditi međunarodnu vozačku, međutim tamo mi je rečeno da je pitanje da li će mi vani priznati produljenje jer mi vozačka istječe u prosincu.

Nakon toga opet sam otišao na MUP i pitao da se mogu privremeno prijaviti u RH, produljiti vozačku i nakon par tjedana opet odjaviti, ali na to je gospođa rekla da će mi poslati kontrolu i da će me prijaviti.

Uglavnom, da li postoji neka alternativa?

 

Unaprijed hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jel prijavljen odlazak zbog školovanja?

A inače i po zakonima te države ako toliko boraviš u njoj RH vozačku moraš zamjenit za njihovu.Kod nekih je rok 6 mj s kod drugih je 1 godina.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, prije odlaska sam prijavio privremeni odlazak radi školovanja.

Stvar je u tome da u toj drugoj državi nikada ne vozim i vozačka mi nije trebala, uvijek koristim javni prijevoz i planiram to i dalje. Jedino kada mi treba vozačka je kada dodem u HR.

Jednostavno ne vidim logiku tog zakona...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×