Jump to content

Prebivaliste djeteta


verona2

Preporučene objave

Pitanje za znalce.

Ako postoji sudska odluka s kojim roditeljem ce dijete stanovati..da li taj roditelj moze dijete prijaviti na svoju adresu bez suglasnosti drugog roditelja?

Radi se o ljudima koji zive u istom gradu, cak i istom kvartu. Dijete je prijavljeno na adresu koja im je svima bila zajednicka dok su roditelji bili u braku..Nakon sto su se roditelji razdvojili, dijete zivi s majkom na drugoj adresi. Otac ne daje suglasnost da se djetetu na dokumentima promjeni adresa..Razvod je okoncan, dijete je dodijeljeno majci,sudska odluka postoji..da li ona sada moze sama prijavit dijete na svoju adresu bez suglasnosti oca??

Naime,otac i dalje ne daje tu suglasnost,a besmisleno je da dijete koje je sudskom odlukom dodijeljeno majci i vec 2 godine s majkom i zivi i dalje na dokumentima ima "staru"adresu..

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, verona2 je napisao:

Pitanje za znalce.

Ako postoji sudska odluka s kojim roditeljem ce dijete stanovati..da li taj roditelj moze dijete prijaviti na svoju adresu bez suglasnosti drugog roditelja?

Pa naravno, ako je dijete sudskom odlukom, povjereno na skrb jednom roditelju, (da živi sa njim) koji nakon razvoda mijenja prebivalište, tada se i djetetovo prebivalište može promijeniti na temelju pravomoćne sudske presude o razvodu braka....

Za napomenuti je da u ovako opisanoj situaciji nije potreban pristanak drugog roditelja za promjenu prebivališta djeteta, pa to je i stvar logike, ako je dijete dodijeljeno Vama, tj. da živi sa Vama, onda nemože živjeti na nekoj drugoj adresi, a na kojoj Vi ne živite, već na adresi na kojoj i Vi živite....

 

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija