Jump to content

Dosje


Sanja 284

Preporučene objave

Poštovani

Imamo problem sa osobom kaj javno piše svašta o mom suprugu između ostaloga navodi da ima "kumu u Krim policiji" koja je ujedno i glavna tamo i da se toj osobi ništa ne može ...a ta navodna kuma iz Krim policije je dala na uvid dosje moga supruga toj ženi i ona piše javno ,maltretira nas i ucjenjuje. Na koji način se možemo zaštiti od toga i što da poduzemo da bi osobu na pravni i legalan način spriječili da nas ovako sramoti i kleveće...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako osoba iz policije odaje tajne podatke ili nekakve podatke iz policijskih sustava, nekoj trećoj osobi, nevezano za nekakve istrage ili službenu upotrebu, po meni čak ako i dava na uvid bilo što sa oznakom tajnost ili kojekakve klasificirane interne dokumente, svakako bi se moglo govoriti o kaznenom djelu. Ali, to je ozbiljna optužba i za takvo nešto biste trebali imati dokaze. Ako netko spominje nešto što se stvarno dogodilo, kao što kaže drot, onda vjerojatno ne čini ništa kažnjivo ni protupravno, osim ako iznosi neistine i klevetu. Tada možete tužiti - privatno, a ako sumnjate u počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, svakako se obratite policiji ili državnom odvjetništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve točno, ali pitam iz drugog razloga... Dosje, kao fizička stvar, se ne može pokazati, jer jednostavno ne postoji. Postoje zasebni spisi u kojima je osoba bila sudionik, a ako se netko hvali da je imao uvid u nečiji osobni dosje, onda evidentno laže... A ako tvrdi da je imao uvid u računalni sustav, onda je to lako provjeriti po prijavi unutarnjoj kontroli i lako je sankcionirati onoga tko je to bespotrebno provjeravao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je ovdje najelegantnije rješenje prijava Unutarnjoj, pa neka ta "visoko pozicionirana kuma" obrazlaže svoje navodne postupke ljudima koji neće biti intimidirani njome.

Iako, vodite računa da ova druga osoba možda laže.

Ostalo vam je u domeni privatnog progona, za što vam sugeriram angažman odvjetnika kaznenjaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ona tako sebi daje neku nepostojeću visinu ,ega i kao da je ona nešto više osveta  ....no mene je u biti zanimalo što dalje u slučaju da je stvarno netko bespotrebno gledao takve dokumente ili dao na uvid nekome koji to sad koristi za ucjenu ili klevetu....realno gledajući više je izložila sebe i tu navodnu  kumu nego nas....hvala vam na savjetima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

A što piše javno? Nešto što se stvarno dogodilo?

Pa moj suprug je imao aferu neku sa njom optužila ga je da joj napravio dijete ,pa povukla, da je kao našla oca za djete. Imala je u to vrijeme kolko znamo uz svoga muža i mog supruga još trojicu. U biti ona samo prijeti time kao ona ima "vezu" u policiji ,pa ako ju tužimo da mora  dati navodno djete na DNK analizu ona  će  nas  uništiti..... malo suluda priča.  U centru za socijalnu skrb smo doznali da tamo nema evidencije o trećem djetetu..ovo dvoje koje ima su korisnici socijala...po mom mišljenju,po javnim komentarima i privatnim porukama ona je htjela izvući novac,kad to nije uspjelo onda joj ovo ovako valjda stvara zadovoljstvo. Mislim realno ona je pristala na odnos sa mojom suprugom,što se djeteta tiče nikad nije bilo sporno ako postoji i ako je njegovo da se treba brinuti. Njen suprug je mojega nazvao jedno veče ,maltretirao nas sat vremena na telefonu i nakon razgovora otišao u policiju i prijavio moga supruga kao da je ovaj njega zvao. 

Kad je suprug bio na obavijesnom razgovoru u vezi toga,dotična je promijenila priču ,djete nije od moga supruga ali je dalje nastavljeno javno pisanje za nasto što ona niti ne zna niti zapravo ima veze sa njom. Nakon toga dobili smo presudu od suda di je mom suprugu određena kazna na koju smo se žalili.. pa je presuda odbačena jer kao nema razloga za takvu presudu. Što je i razumljivo. Ja sam bila kraj supruga kad je taj čovjek zvao,i mislim da se to preko tele operatera može saznati tko je koga zvao. Po nekim saznanjima čak nam se čini da i nema toga djeteta ili je starije, ima nekih čudnih stvari npr. Ona je nakon što su spavali za par dana objavila trudnoću ...a nakon 5 tjedana se može sa sigurnošću potvrditi... I tako ima nekih čudnih detalja oko toga ,zato smo i htjeli test. No ako je i rodila nije navela mog supruga za oca,pa su nam savjetovali da ne diramo i u to jer je nevjerodostojno,da jedna žena ovako reagira , a prvotno ga je optužila....ovo njeno dvoje djece ima svako svoga tatu biološkog i zakonskog..tako da malo problematična žena,a moj suprug je za ovo dobio pravu kaznu,više mu neće pasti na pamet tako nešto..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija