Jump to content

Više dvojbi oko izvlaštenja te pravo prolaza


Cendrix

Preporučene objave

Imam dva problema .

Situacija je iduća.Vlasnik sam 1/1 kuće dvokatnice ,sa vrtom ,sveukupne površina kuće i okućnice 419 m2.Kuća sa dvije strane ima pristup nerazvrstanim cestama i tako ima put do kuće-automobilski i pješački.Jedna parcela do mene godinama je bila prazna i imala je također pristup sa nerazvrstane ceste...problem nastaje 2013.kada tu parcelu kupuje jedna obitelj i izgrađuje kuću.A vlasnik mi objavljuje da ja sa te strane nemam pravo puta autom nego sa druge strane sa juga i druge nerazvrstane ceste.Postavlja tri stupa i kreće se u sudski spor.Inače njegova parcela nikad nije bila do tu gdje je on stavio stupove jer je stupove u biti stavio na državno odnosno područje nerazvrstane ceste a on tvrdi da je to dio nastavka njegove parcele.Bivši vlasnik koji mu je prodao sada odjednom tvrdi da su ta tri metra koliko se ja spajam sa.scoje parcele na tu nerazvrstanu cestu uistinu dio te parcele mada nikad nisu bila upisana ta tri metra u česticu parcele .....i da sam.ja kao godinama dok je.tu bila.slobodna parcela prolazio preko njegovoga i tako se spajao na nerazvrstanu cestu (iako mi nikada ama baš nikada dok nije prodao ovom drugom to rekao i dok ovaj drugi nije počeo zabranjivati prolaz ) Te tako od 2013 je to na sudu i sa te strane nemam put trenutno...pitanje-kako se ovo ne može brzo riješiti ako nikada ta tri metra nisu bila dio te čestice već su bila dio nerazvrstane ceste?? Dok novi i bivši vlasnik sada odjednom tvrde da jesu !!! ...sa druge strane imam i druge nerazvrstane ceste imam put...ali 2017 i tu se otvara problem jer nekoliko kuća koje nije imalo pristup autom.do svojih kuća već pješački nužno prolaz putem iznad nerazvrstane ceste,su uz blagoslov Grada uspjele da se sada ova druga nerazvrstana cesta (kojom ja sada imam pravo prolaza ) proširi tako da i oni imaju put autom do.kuće a ne samo pješački putem državnog malog putića iznad...Grad želi proširiti dio te nerazvrstane ceste da i ostale te kuće kao što sam rekao imaju put autom...nude mi neki novac i oduzimaju mi 110 m2 ..pokrenuli su postupak izvlaštenja ,noja odbijam svaku misao proširenja te nerazvrstane ceste kroz moju površinu i imam li pravo žalbe osim na postupak izvlaštenja? Hvala

uređeno: od Cendrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Cendrix je napisao:

noja odbijam svaku misao proširenja te nerazvrstane ceste kroz moju površinu i imam li pravo žalbe osim na postupak izvlaštenja?

A na što bi ste se još žalili? Uputiti žalbu kao dio pravnog lijeka imate na nekakov akt/rješenje što bi u ovom slučaju bilo postupak izvlaštenja. O žalbi odlučuje misnistarstvo na što više nemate pravo žalbe ali možete porenuti upravni spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija