Jump to content

Krađa


luxlucius

Preporučene objave

Poštovani,

nećakinja (punoljetna) je nedavno uhvaćena u krađi u jednoj drogeriji, vrijednost ukradenog bila je oko 150 kuna. Pozvana je policija, napravljen je zapisnik. Zanima me hoće li joj taj zapisnik utjecati na traženje posla, odnosno hoće li se vidjeti na potvrdi o nekažnjavanju ako drogerija NE podnese privatnu tužbu? Vidim da u većini slučajeva takvih tužbi nema s obzirom na to da im se ne isplati tužiti za nešto što je vraćeno u dućan. Također, ako je taj zapis trajan, hoće li imati problema primjerice na graničnom prijelazu ako putuje u inozemstvo (okolne zemlje) i može li to utjecati na izdavanje vize? Također, tko sve može to vidjeti i u kojim situacijama? Primjerice, zaustavi li ju prometni policajac, ima li on uvid u taj zapis ako provjerava vozačku dozvolu? 

Puno hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 45 minuta, luxlucius je napisao:

Zanima me hoće li joj taj zapisnik utjecati na traženje posla, odnosno hoće li se vidjeti na potvrdi o nekažnjavanju ako drogerija NE podnese privatnu tužbu?

Neće utjecati i neće se vidjeti. Oni sigurno neće podnositi tužbu ako ovo ostane izolirani slučaj, tj. ako se neće ponavljati. A ako će se višestruko ponavljati i zbrojeno prijeći 1000 kuna, postupak će pokrenuti i policija bez obzira na njih. Uglavnom, ako neće ponavljati, nema brige.

 

Prije 45 minuta, luxlucius je napisao:

hoće li imati problema primjerice na graničnom prijelazu ako putuje u inozemstvo (okolne zemlje) i može li to utjecati na izdavanje vize?

Neće imati problema na granici i neće utjecati na davanje vize.

 

Prije 45 minuta, luxlucius je napisao:

tko sve može to vidjeti i u kojim situacijama? Primjerice, zaustavi li ju prometni policajac, ima li on uvid u taj zapis ako provjerava vozačku dozvolu?

Policija to može vidjeti uvijek (i na granici i u prometu i u svim drugim situacijama), ali im nije relevantan podatak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija