Jump to content
Sign in to follow this  
Jethro

Vrijedna nekretnina u inozemstvu, vlasnik je ne želi

Preporučene objave

imam veliki problem i molio bih nekoga ako može preporučiti odvjetnika.

dvije nekretnine u inozemstvu (NY, jedna od najlepših pozicija na mnht) je A kupio na moju firmu godinu poslije ground zero (ne želim objašnjavati tko i zašto, jer zadire u druge sfere) registriranu u usa. on je sve obavio pravno preko odvjet. društva u usa, iskeširao je sve (osiguranja, taxe i ne znam što sve ne) i sl. do 2025. za to sam primio kompenzaciju uz uvjet da prebacim to sve na njegovu obitelj 2025, a i novac za porez je deponiran. dakle, sve što sam trebao napraviti je o njegovom trošku doći osobno u ny 2025. znaju nam se roditelji i to je sve dogovoreno na bazi prijateljstva za koje bih prije umro nego ga izigrao. dakle, nije u meni problem. meni je to bilo fora kada mi je predložio, otfurao me u ny, vidio prostor, potpisao sve, platio hotel...

međutim

život nosi svoje. on je iznenada nedavno umro (javna osoba!). zovem njegovu obitelj, znaju sve, no ne žele te nekretnine iz vrlo određenih i jasnih razloga (ja to mogu shvatiti, jer je bio vrlo eksponiran). do 2022 su u najmu, novac im sjeda na račun. ne žele najam nakon toga, a niti nekretninu. niti čuti="radi šta te je volja!" 

ovo ne izgleda kao problem, dapače, suprotno,no sad je ono što je bad:

ja sam gadno bolestan i neću doživjeti 2025. nekretnine su na moju firmu. stvarni vlasnici ih ne žele. zabrana otuđenja do 2025. novac nije problem, jer je sve i preplaćeno/deponirano. on je bio stariji od mene dosta, poznajemo si obitelji i nema problema vezanog uz odnose, no što sa tim nekretninama? firma nema duga (na računu firme će biti nešto malo keša nakon podmirenja svih obaveza 2025). zvao sam O.D. u usa (plaćeno im je sve unaprijed), predali su predmet drugoj firmi i traže da osobno dođem i da ćemo sve srediti, viza nije problem, ni išta, no ja ne mogu ići u usa zbog bolesti.

molim nekog ako zna sposobnog odvjetnika koji to može srediti i predložiti rješenje da to prebacim na kćer, da mi ga uputi. plaćen mu je odlazak/povratak i hotel 7 dana + fiksan iznos. to je ozbiljan posao (stan i ispod uredski poslovni prostor, gleda na c.park (s)w, 2 x 1300ft2), prekrasan pogled na str.fields, enormna vrijednost. mogu ovjeriti sve u ambasadi ako treba i to je sve. 

svi ugovori su u trezoru (kopija) hpb.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

smetnuh sa uma, dobro da me muka podsjetila. odvjetnica s kojom sam dogovorio nije ni otišla, dao joj novac, upravo je zovem, vratit će, veli da ne može garantirati, jer treba ovoono, ona ne može. izgubih vrijeme bez veze. svi pametuju, nitko da se uhvati posla. od sto glasa glasa čuti nije.

predmet otvoren...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×