Jump to content

Vrijedna nekretnina u inozemstvu, vlasnik je ne želi


Jethro

Preporučene objave

imam veliki problem i molio bih nekoga ako može preporučiti odvjetnika.

dvije nekretnine u inozemstvu (NY, jedna od najlepših pozicija na mnht) je A kupio na moju firmu godinu poslije ground zero (ne želim objašnjavati tko i zašto, jer zadire u druge sfere) registriranu u usa. on je sve obavio pravno preko odvjet. društva u usa, iskeširao je sve (osiguranja, taxe i ne znam što sve ne) i sl. do 2025. za to sam primio kompenzaciju uz uvjet da prebacim to sve na njegovu obitelj 2025, a i novac za porez je deponiran. dakle, sve što sam trebao napraviti je o njegovom trošku doći osobno u ny 2025. znaju nam se roditelji i to je sve dogovoreno na bazi prijateljstva za koje bih prije umro nego ga izigrao. dakle, nije u meni problem. meni je to bilo fora kada mi je predložio, otfurao me u ny, vidio prostor, potpisao sve, platio hotel...

međutim

život nosi svoje. on je iznenada nedavno umro (javna osoba!). zovem njegovu obitelj, znaju sve, no ne žele te nekretnine iz vrlo određenih i jasnih razloga (ja to mogu shvatiti, jer je bio vrlo eksponiran). do 2022 su u najmu, novac im sjeda na račun. ne žele najam nakon toga, a niti nekretninu. niti čuti="radi šta te je volja!" 

ovo ne izgleda kao problem, dapače, suprotno,no sad je ono što je bad:

ja sam gadno bolestan i neću doživjeti 2025. nekretnine su na moju firmu. stvarni vlasnici ih ne žele. zabrana otuđenja do 2025. novac nije problem, jer je sve i preplaćeno/deponirano. on je bio stariji od mene dosta, poznajemo si obitelji i nema problema vezanog uz odnose, no što sa tim nekretninama? firma nema duga (na računu firme će biti nešto malo keša nakon podmirenja svih obaveza 2025). zvao sam O.D. u usa (plaćeno im je sve unaprijed), predali su predmet drugoj firmi i traže da osobno dođem i da ćemo sve srediti, viza nije problem, ni išta, no ja ne mogu ići u usa zbog bolesti.

molim nekog ako zna sposobnog odvjetnika koji to može srediti i predložiti rješenje da to prebacim na kćer, da mi ga uputi. plaćen mu je odlazak/povratak i hotel 7 dana + fiksan iznos. to je ozbiljan posao (stan i ispod uredski poslovni prostor, gleda na c.park (s)w, 2 x 1300ft2), prekrasan pogled na str.fields, enormna vrijednost. mogu ovjeriti sve u ambasadi ako treba i to je sve. 

svi ugovori su u trezoru (kopija) hpb.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

smetnuh sa uma, dobro da me muka podsjetila. odvjetnica s kojom sam dogovorio nije ni otišla, dao joj novac, upravo je zovem, vratit će, veli da ne može garantirati, jer treba ovoono, ona ne može. izgubih vrijeme bez veze. svi pametuju, nitko da se uhvati posla. od sto glasa glasa čuti nije.

predmet otvoren...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija