Jump to content

Agencija za naplatu potraživanja ne želi proknjižiti uplatu


DexTM

Preporučene objave

Pozdrav,

 

07.11. me zvao Credit Express Zagreb i obavijestio da imam dugovanje od 538,00 kn prema A1 Hrvatska. Dugovanje sam platio u roku 24h te im poslao potvrdu o uplati uz A1 službu za korisnike u CC-u.

12.11. mi A1 šalje potvrdu da je uplata proknjižena.

Jučer, 14.11. me zovu iz Credit Expressa kako bi me upozorili za dugovanje, ali shvate da sam im poslao potvrdu te kažu kako bi kroz dan-dva to trebalo biti riješeno. Danas mi stiže SMS od Credit Expressa da imam 3 dana za uplatu dugovanja od 538,00 kn. Zovem ih i molim da proknjiže tu uplatu i zatvore predmet, jer imaju sve potvrde. Naknadno im šaljem mail da zatvore predmet. Dobijam odgovor da ne mogu zatvoriti predmet dok ih A1 ne obavijesti o proknjiženoj uplati. Zovem A1, koji me upućuju da su mi poslali potvrdu te da im proslijedim tu istu potvrdu. Potvrda proslijeđena, ali mi se više ne javljaju.

 

Što mi je činiti? Kako da ih prisilim da mi zatvore predmet?

 

Hvala

Antonio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo, danas sam ih telefonski kontaktirao, pošto mi na mailove ne odgovaraju, te su mi rekli da je predmet zatvoren, ali da mi ne mogu poslati pismenu potvrdu da je zatvoren. Znači eto, sve do sad, kada predmet nije bio zatvoren su mogli slati da traže naplatu dugovanja i da predmet nije zatvoren, a sada, kada je navodno zatvoren, ne žele pismenim putem me obavijestiti o tome.

Ne razumijem u čemu je problem da se napiše mail "Poštovani, predmet potraživanja dugovanja za račun pod brojem tim i tim je zatvoren." Inzistiraju na tome da mi ne mogu napisati to u mailu, pa mi to još više diže sumnju da će u budućnosti imati neka potraživanja.

Inače, dosta ljudi piše po internetu kako su im pokušali ponovno naplatiti već naplaćeni dug i maltretirati ih pozivima po 3-4 puta dnevno. Na koji se način ja mogu osigurati od toga? Da li se mogu pozvati na neki zakon po kojem mi moraju poslati potvrdu da je predmet zatvoren i da potraživanja za taj račun više neće biti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , DexTM je napisao:

Da li se mogu pozvati na neki zakon po kojem mi moraju poslati potvrdu da je predmet zatvoren i da potraživanja za taj račun više neće biti?

Čuvajte potvrdu o uplati dugovanja, a u slučaju ponovnog potraživanja samo im je proslijedite. Mada sam mišljenja da do toga neće doći, već da se samo radilo o lošoj komunikaciji i to između njih, tako da nisu bili pravodobno obaviješteni o Vašoj uplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija