Jump to content

Zabrana prilaska?!


joan.traveler

Preporučene objave

Eh, dakle. Imam brata koji prijeti našoj majci, drugom brati i meni na najrazličitije načine, prijavama, batinama i sl. Sve je popraćeno užasnim psovkama i vrijeđanjem. Meni npr prijeti da će mi doći na posao, svima reći "kakva sam". Radim u bolnici, to bi bila strašna neugodnost. Počelo stvari je smrt našeg oca prije tri godine kad smo se odrekli svi troje nasljedstva u maminu korist. Bez prisile, tako smo odlučili. On sada tvrdi da smo ga prevarili i forsira da ga isplatimo i sl. On je inače registrirani obiteljski nasilnik, prijavljen od strane bivše žene kad ju je gotovo udavio. To maltretiranje ne prestaje, kad smo ga blokirali na sve strane, on po susjedima šalje porukice da će meni na posao doći, brata prijaviti USKOK-u i slično. Nema nikakve temelje za takve optužbe, nama je više dosta stresa koji ta situacija uzrokuje. Postoji li kakav pravni lijek za tu situaciju? Ovo postaje neizdrživo. Prije godinu dana je došao u naše dvorište i prijetio mami i svojoj kćeri da će ih istući. Tu su bili i njegov sin i moja dva malena sina od kojih je jedan sa posebnim potrebama, možete zamisliti tu situaciju. Moramo ga se na neki način riješiti, masakrirali nas sa tom kućom koja pripada našoj mami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li ga ikad prijavljivali policiji?

Kada se nešto takvo dogodi, prijaviti ga, a oni će ga pokupiti i prepratiti na sud (najčešće se radi o prekršaju). Tamo može dobiti zaštitne mjere, tj. zabranu pristupa, uznemiravanja i sl., pa svaki put ako ponovi, ponovno zvati. Pa ide malo u zatvor, pa još malo više i tako dok ne shvati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I kakve veze ima što je bivši policajac? Ako nećete prijavljivati, nema vam se kako pomoći, a on će vjerojatno biti sve gori i gori.

Prijava i jedan postupak neće čarobno riješiti problem, ali tako možete preuzeti kontrolu nad tim odnosom. Prijavite ga jednom, dva, tri, četiri puta, koliko god da treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija