Jump to content

Krivotvorenje dokumenta


maramala

Preporučene objave

Poštovanje, molila bi za vaše mišljenje što i kako postupiti u mome slučaju.

Moja majka boluje od Alzheimera, ne poznaje nikoga i potpuno je dementna. Ne poznaje svoju djecu ,susjede ni prijatelje. Bila je na višekratnim testiranjima u bolnici te je zatraženo oduzimanje poslovne sposobnosti radi mogućnosti imenovanja skrbnika. Postupak pred sudom je u tijeku i sudski vještak je utvrdio i dostavio sudu dokument da majka nije u stanju samostalno skrbiti o sebi te ju je potrebno lišiti poslovne sposobnosti u pogledu raspolaganja i upravljanja imovinom, financijama, potrebe o liječenju. Nakon smrti moga oca prošle godine, majka nije bila na ostavinskoj raspravi jer nije sposobna sudjelovati u njoj niti je svjesna postupka i svoga okruženja. Javni bilježnik je sudu proslijedio dokumente jer se nije postigao dogovor o raspodjeli imovine. Primjedbe na raspodjelu je imao moj brat. Sud je donio djelomično rješenje o nasljeđivanju za nekretnine koje su neosporno utvrđene i nisu predmet spora u omjeru 1/3 vlasništva od strane moje majke, brata i mene. Prije par dana sud je dobio prigovor o diobi, "napisan" od strane moje majke??! kojim traži pobijanje nasljedstva. Moja majka, nažalost,nezna koji je dan, tko su joj djeca,nezna da joj je suprug preminuo,čak nije bila na sahrani oca jer nije sposobna, sud joj je već ranije imenovao privremenog skrbnika preko centra za socijalnu skrb. Moja draga majka je nažalost biljka koja je uz nas prisutna samo fizički,psihički je davno umrla,živi u svom svijetu. Sudu je dostavljen dokument na dvije stranice, stručno napisan i potpisan iako sudski vještak navodi da ima velike teškoće u komunikaciji,čitanju i pisanju. Neovisno o sadržaju dopisa,smatram da se ovdje radi o zlostavljanju starije, dementne osobe, moje majke, koja je prisiljena ili manipulacijom navedena na potpisivanje dokumenta o kome ništa nezna, nije svjesna što sadrži niti ga zna pročitati ili napisati. 

Molim vas za vaše mišljenje i što poduzeti u ovom slučaju, dali podnijeti kaznenu prijavu i što raditi jer se očito radi o krivotvorenom dokumentu koji nije napisala moja majka već joj je podmetnut kao dementnoj i bolesnoj osobi koja se nalazi pod skrbi što predstavlja teško zlostavljanje.

 

Unaprijed zahvaljujem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite hitno kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, ako ne znate ili ne sumnjate tko je sastavio dokaz, radi krivotvorenja isprave, u kaznenoj prijavi (državnom odvjetništvu, pisano ili usmeno na zapisnik) dostavite i vještačenje stanja majke, a sudu dostavite informaciju da ste podnijeli kaznenu prijavu tog i tog sadržaja te da prekine postupak do utvrđenja kaznenog djela i počinitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija