Jump to content

Pravo nasljedstva


Mrshed975

Preporučene objave

Pozdrav "

Zamolio bih vas u početku ako bi mogli podrobno pročitati moj problem te vam se u naprijed zahvaljujem !

Djete sam rastavljenih roditelja od moje 2.god. Života,te sam odrastao odvojeno od djeda i bake po očevoj strani.u jednoj određenoj đačkoj dobi kada sam neke stvari počeo razumjeti tako sam i u toj dobi upoznao djeda i baku koje sam posječivao vikendom ( subota-nedjelja ). Kako mi je život odmicao izgubio sam ubrzo i kontrolu nad njim u adelescentnoj dobi u kojoj sam počeo eksperimentirati sa drogama te postao ovisnik i imao neki svoj svjet i tako prestao posječivati djeda i baku , a i strica sa svojom ženom koji su živjeli zajedno u kući u gračanima. Otišao sam bio u komunu 2003.god. Do 2006.god. Djed je umro dok sam bio u komuni a moj otac u ranoj fazi prije njegovih roditelja u 41.god. Života. Povratkom iz komune posjetio sam baku sa tadašnjom ženom i sinom tj. Njenim praunukom gdje sam u razgovoru saznao kako je kuća prepisana stricu koji nažalost nemože imati djece i nismo u nikakvim odnosima.

Počeo sam iči po katastrima i vađenjem papira oko kuće u kojima piše da je data darovnim ugovorom stricu 1983.god. A moj otac je razbaštinjen i u svemu tome ja nigdje nisam spomenut.

Prije toga bio sam tražen od strane javnog bilježnika ipak o nekoj ostavštvini gdje sam naslijedio jednu trečinu groba te stric i ja po 40.000 tisuća kuna svaki s time da je njemu dodjeljeno pola grobnice.

Dali ja kao unuk imam ikakva prava imati parnicu i dobiti nešto u nasljeđe od darovnog ugovora vezano oko kuće koja je prodana,a stric je inače dobrostoječi bez brige oko egzinstencije.

Imam li ja kakva prava , postoji li zastara ??

M o l i m   v a s   z a   o d g o v o r  !

U naprijed zahvaljujem uz dužno poštovanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Pravo nasljedstva

Možda će nam trebati malo razjašnjenje: dakle, Vaš otac kad je umro, nije bio suvlasnik kuće svojih roditelja, jer je istu darovao svom bratu. Ako je istu darovao prije smrti, onda je njome slobodno raspolagao i Vi ne polažete nikakvo pravo na nju. Ako dobro razumijem, otac i stric su bili suvlasnici, djed prije smrti više nije bio, ili? Stric je također slobodno raspolagao u cijelosti svojom kućom za svoga života, pa ćete, a s obzirom da stric nema djece, strica nasljeđivati Vi, samo što neće biti više nekretnina za nasljeđivanje, već samo pokretnine, novčana sredstva i imovinska prava, odnosno čime već stric raspolaže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HVALA VAM PUNO I ISPRIČAVAM SE UKOLIKO SAM BIO ISCRPAN PITANJIMA JER " NITKO MI NIJE HTIO DEFINIRATI ODGOVOR ! "

ZNAČI IMAM PRAVA SAMO KA NUŽNOM DJELU I S ČIJE STRANE ? AKO BI MI MOGLI ODGOVORITI TE DALI BI RADI TOGA TREBAO PODUZETI KORAKE NA SUDU ??

ZAHVALJUJEM JOŠ JEDNOM NA ULJUDNOSTI I ODVAJANJU VAŠEG VREMENA , PA KADA SMO VEČ DOŠLI DO KRAJA OVE RUBIKOVE KOCKE SAMO BIH VAS ZAMOLIO ZA ODGOVORE NA MOJA DVA ZADNJA PITANJA.

         Hvala Vam 👍

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija