Jump to content

Podjela parcele sa susjedom


damir.zuvela751@gmail.com

Preporučene objave

Molim Vas pomoć:kupila sam jednu parcelu od 731 m2 i to u idealnom omjeru od 2/3,jer je 1/3 kupila susjeda.Nismo se fizički nikada podjelili.Čestica je napr. 1681,znači mojih bi trebalo biti 487 m2 a susjedino 234 m2.Međutim,bez mog znanja,susjeda formira sa geometrom novu parcelu,koju izvlači iz stare,dobiva novi broj ali i površinu veću za 90 m2 pod brojem 2025.Oštećena sam za 90 m2,što mi je onemogućilo uklapanje u građevni plan,za što je minimum 400 m2.Susjeda ne želi o tome razgovarati,niti se nagoditi,niti novu izmjeru napraviti.Kako da vratim svoje kvadrate????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Katastar je isto tako javan te bi mogli napraviti uvid u elaborat kojim je to učinjeno da se vidi na koji način jer Zakon o prostornom uređenju jasno propisuju kada se može izvršiti parcelacija zemljišta. Tako da predmnjevam da ukoliko se ne radi o nekom drugom načinu provođenja parcelacije, u ovom bi slučaju bio potreban i ugovor o diobi zemljišta na osnovu kojeg bi se ista provela. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija