Jump to content

Prekršajni postupak


ledena_kisa

Preporučene objave

Dakle, u tijeku je prekršajni postupak u kojem sam oštećenik. Kako je događaj nastao u drugom gradu te ga vodi nadležni prekršajni sud koji je meni udaljen, a preko godine dana nisam dobio nikakav podnesak sa suda, postoji li mogućnost da saznam ime okrivljenika ili poslovni broj optužnog prijedloga, a da to ne moram tražiti osobnim putem u nadležnoj PU. Ti podatci su mi potrebni za provjeru statusa predmeta na Prekršajnom sudu, a policija mi ne želi reći telefonski. Zašto bi ime okrivljenika bio osjetljiv podatak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teoretski, svako suđenje i presuda su javni, na svakoj presudi, javno objavljenoj, pišu ti podatci, pa eto, ne znam čemu to. Isto tako, kad sam podnio prekršajnu prijavu, nisam dobio nikakve podatke. Isto čudno. Međutim, sad sam informiraniji. Btw, policija nikad ne želi reći ništa, prekršajni sud uvijek kaže sve, bez obzira na telefon. Haha. Isto tako, imao sam poziv na kazneni sud kao svjedok. Poziv nisam dobio, nego me sudac zvao na mobitel da dođem.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dođem ja na mjesno nadležni sud i u PU. Potvrda o prekršaju. PU kaže poslala optužni prijedlog. Sud kaže nisu ga poslali. Bitno da preko telefona se ne smije reći broj optužnog prijedloga, a to što je taj optužni prijedlog u cloudu izgleda da je manje bitno. Haha, Hrvatska.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 53 minuta, atomic95 je napisao:

Haha, Hrvatska.

Nigdje ne možeš dobiti podatke telefonom, jer se ne zna s kime se priča, bila riječ o Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji.

 

Prije 7 minuta, atomic95 je napisao:

Ispisali su ručnu potvrdu da je podnijet optužni prijedlog putem te PP prekršajnom sudu. S potpisom i pečatom i brojem optužnog prijedloga. Podnešen je prije dvije.godine. prekršajni sud ne zna gdje je taj optužni prijedlog, niti ima bilo kakve.druge.info o tom predmetu. 

Prekršajni sud nije zaprimio ili je zaprimio i ne zna u kojoj je fazi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo ironično haha je bilo vezano za samu situaciju. Dakle, PU kaže: optužni prijedlog je poslan na prekršajni sud, imaju sve u kompjuteru zavedeno. Međutim, kako je prošlo puno vremena, počeo sam se interesirati za postupak jer me sud nije zvao kao svjedoka. Iako sam uvjeren da je okrivljenik ignorirao sva tri poziva na sud, dvije godine zvuči puno. Kontaktirao sam sud i rekao im broj optužnog prijedloga. Oni taj predmet ne mogu pronaći, odnosno tvrde da ga policija nije dostavila, a policija kaže da je. Da nije ipak možda poštar kriv :D

Drote, vezano za telefon. Sudac istrage me osobno zvao na mobilni telefon da dođem na sud. A pisani poziv nisu slali. Kako to može? :D Isto sam svjedok u postupku.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako iz nekog izvora ima tvoj broj, zna s kim razgovara. Ni slična situacija s ovom tvojom. Tebi bi bilo ok da ja nazovem policiju, predstavim se kao atomic i da mi kažu sve što imaju za tebe?

Žališ se MUP-u i Ministarstvu pravosuđa, pa će otkriti gdje je zapelo. Ako je policija predala, u spisu će biti dokaz. Stignu još popraviti ako su fulali...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma dobro, razumijemo se. Ali eto, kroz razgovor utvrdimo sve podatke, ali ime okrivljenika ne mogu dobiti. Predstavim se, dam podatke, službenik nađe u kompu, iščita mi cijeli činjenični opis prekršaja i pita me jel to to, na to mislite? Ja kažem da, treba mi ime okrivljenika ili broj OP-a. Ne može :D ali je mogao pročitati cijeli opis prekršaja da mu potvrdim jel na to mislim :D svakako, nastavit ću tražiti zagubljen OP. Pa javim. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , atomic95 je napisao:

Predstavim se, dam podatke, službenik nađe u kompu, iščita mi cijeli činjenični opis prekršaja i pita me jel to to, na to mislite? Ja kažem da, treba mi ime okrivljenika ili broj OP-a. Ne može :D ali je mogao pročitati cijeli opis prekršaja da mu 

Za to mu ne može nitko ništa jer si i sam sudionik u događaju pa znaš sve o događaju a da ti je dao ime lako poslije netko sazna tko ti ga je dao.

Samo ti traži a šema je da je zapisano da je poslano a kiseli se u ladici (stara šema,ni prvi ni zadnji put), službeno poslano.O razlogu ne treba razmišljat kad se zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija