Jump to content

Otudjena pokretna imovina


zzivanazzu

Preporučene objave

Pozdrav svima, molim za pomoc. Pred par mjeseci, moja sestra je potpisala ugovor namoje ime s tv operaterom. Jasno mi je da je to kradja identiteta, no razumijete da bi zbog roditelja bilo nezgodno prijaviti vlastitu sestru za to. Roditelji su uspjeli u njezin stan i uspjeli su joj oduzeti opremu koja je na m9je ime(iako je ona ilegalno za to potpisala ugovor u moje ime, ne znam kako ju nitko nije trazio osbnu iskaznicu, no dobro...). Medjutim, ona se kasnije poela kroz balkon i usla u moj stan(ja samu prizemlju i da, toliko je luda) i opet si odnijela svu opremu. Isla sam koj kucat i nije htjela otvorit. Kasnije je izasla i krenula me udarati da sto joj se usudim doci na vrata. Ja sam pobjegla u strahu, jer je inace jako nasilna. Sad, ne zelim vise susreta s njom, al ne zelim ni placat 2gpdisnji ugovor za tv koji ne gledam i koji je kod nje doma. Pa je pitanje, ukoliko pozovem policiju da mi je otudjila satelitsku opremu, imaju li oni pravo uci u njezin stan na temelju moje izjave i utvrditi da je to moja oprema (vidjeti ce se vjerojatno po nekom serijskom broju na opremi) ili oni nemaju zakonsko pravo uci (odnosmo ona ce dobiti priliku da sve skupa baci u smece prije nego oni dodju opet s nalogom ili kojim dokumentom vec moraju doci) na temelju moje izjave? Ocajna sam i svaka pomoc je dobrodosla. Hvala vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće niti pokušavati ući u njen stan ako ne prijaviš kazneno djelo ili prekršaj.

Ako se odlučiš, odeš u policijsku postaju i vidiš s njima. Ako i ne utvrde elemente kaznenog djela, može se raditi o nasilju u obitelji (ekonomskom, tj. tvom plaćanju njenih troškova).

 

Jesi li probala podnijeti prijavu kod operatera, da se ukine pretplata, s obzirom da nisi ti podnijela nikakav zahtjev?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko prijavljujete krađu, vodite računa da se, budući ste sestre, navedeno kazneno djelo progoni privatnom tužbom.

Jedini realan način, ako već razgovorom i razumom ne možete ništa postići, jeste da se proba raskinuti ugovor, ali to će imati svoju cijenu, tim više što će operater vrlo teško povjerovati u vašu priču imajući u vidu da ste sestre i još k tome živite u istoj zgradi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi prijatelji, hvala vam. Prijave ne dolaze u obzir jer ju ne zelim gledat jos i na sudu iducih 10 godina. Plus, ako ona izgubi, opet ce roditelji platit njezine dugove kako to inace s njom biva... dobila sam sve pravne i prakticne odgovore koje sam trebala. Mislila sam da policija moze intervenirat bez prijave. No, eto... Platit cu raskid ugovora i zavrsit tako pricu. Bitno mi je samo zadrzat vlastiti mir pa ako mir ima cijenu, platit cemo :D hvala vam puno drot13 i g-man.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, moja avantura s tvom se nastavlja :)

Raskinula sam ugovor i platila penale. Ja sam sestri to objavila kad sam pred par mjeseci isla kucat na vrata i dobila samar sto se susudjujem trazit ju da plati racun, no ona me izgleda nije cula jer je jucer bila sva u cudu kad nije ogla gledat tv(jucer je valjda tek iskljucena usluga). Napisala mi je grozne poruke; i da sam glupa kurvetina i da sam zlobna i da me trebala osamarit i s druge strane(moze li njezina sms poruka takvog sadrzaja gdje pise "I s druge strane" biti dokaz da sama priznaje pisanim putem da me osamarila s te jedne strane?) i da ce me sad unistit i oduzet m sve sto sam ikad voljela. Ja sam bila na poslu. U međuvremenu, kad sam dosla kuci, vidjela sam da mi je skinula i poderala bozicne dekoracije s ulaznih vrata i skinula ime i plasticnu zastitu s postanskog sanducica pored vrata(to je vec vise puta napravila). Nakon toga svega jucer, dosta sam se uplasila i otisla na policiju da pitam mogu li ista uciniti da se zastitim, a da ju ne prijavim. No, ne mogu... rekli su mi da se pravno posavjetujem...

pa sad, imate li kakav pravni savjet sto uciniti a da ju pritom ne tuzim? stvarno nema novaca da vodim neke duge sudske postupke od kojih  nemam nista, niti zelim trosit energiju i vrijeme na to, jer meni nije cilj njoj izbit novce ili ju ostetit, nego samo hocu da me se kloni i da me ostavi na miru. meni bi bilo dovoljno dobiti sudsku zabranu pristupa, al to je nemoguce ishoditi obzirom da zivimo u istoj zgradi i mora proci pokraj mojih vrata da dodje do svog stana. obje smo vlasnice svaka svojeg stana u istoj zgradi pa sumnjam da bi joj ikoji sudac nalozio da ide u podstanarstvo da bi se makla od mene... hvala vam :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija