Jump to content

Izvedba radova


ddad

Preporučene objave

Pozz, situacija je sljedeca; Majstor mi je radio poslove instalacije(struja i voda)...e sad ja nezz jer on ima u ovom trenutku registriran obrt ili ne..nekad prije je imao, ugl. dogovor je bio znaci na crno(usmeni samo) bez ikakvih ugovora ili potpisa ili slicno(ja nisam nista potpisivao niti sam dobio kakvi dokument o radu ni slicno).Znaci radovi su obavljeni skoro do kraja ali nisu zavrseni....ja zovem majstora da dovrsi radove i da mu isplatim ali on jednostavno nema vremena i više ne dolazi zavrsit posao. Sad nakon duzeg vremena on meni prijeti (usmeno) ovrhom preko javnog biljeznika za onaj dio koji je radio i utroseni materijal.Ja ne sporim da je on meni radio to i voljan sam mu platit ali ne iznos koji on navodi jer posao nije zavrsen(da napomenem da prije početka radova nije dogovorena nikakva cijena za izvedbu ni nista).Mene samo zanima jer on ima pravo mene ovrsit na bilo koji nacin s obzirom da ja nisam dobio nikakvi racun niti sam ista potpisao ni ista...on navodi da ima svjedoka i da mu je to dosta da mene na taj nacin ovrsi..Jel to točno, i koji mi je najbolji nacin za rijesit situaciju?...hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Status nečijeg obrta možete provjeriti na na linku Pretraživanje baze podataka Obrtnog registra. Dovoljno je i samo prezime upisati i dat će vam rezultat. S eventualno više podataka, rezultat ćete suziti i lakše pregledati.

Ako ga na popisu nema ili je odjavljen, ili nije registriran za tu djelatnost (posebno tu mislim na struju), možete Vi njemu priprijetiti prijavom inspekciji ili poreznoj.

 

 

 

i

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Govoreći strogo prema odredbama ZOO-a o ugovoru o djelu i materijalnim nedostacima, Vi biste bili dužni platiti nesporni dio računa, dakle, ono što je dosad utrošeno i izvedeno, prema računu koji Vam je dužan izdati majstor. Nije mu potreban svjedok, potrebno mu je samo da izda račun, račun je vjerodostojna isprava. Vi možete, ako dođe do izdavanja rješenja o ovrsi, istome prigovarati, ali svoje navode tada morate dokazati: da radovi nisu izvedeni do kraja, da su izvedeni nestručno itd., i o tome predložiti svjedoke, vještačenje i sl. Međutim, to istovremeno neće značiti da niste dužni platiti račun, već eventualno možete tražiti smanjenje cijene zbog nestručno ili nepotpuno izvedenih radova. Moje iskustvo je da suci ne prihvaćaju ovakve prigovore, pogotovo ako su radovi izvedeni u najvećem dijelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija