Jump to content

Zanemarivanje djeteta, odgojna zapuštenost


mia22

Preporučene objave

Poštovani,

Javljam se u nadi da ćete mi moći savjetovati kome se obratiti.

Danas je moje dijete staro 6 god. došlo iz vrtića(baka ga je dovela) sa masnicom tj. podljevom ispod oka (sliku ću staviti naknadno). Baka mi prenjela što su odgojitelji rekli, ja sam nakon toga razgovarala sa svojim djetetom i situacija je bila ovakva:

Dječak X ga je "boksnuo" u oko jer je moje dijete Y jelo pecivo koje mu je X uzeo. Y se rasplakao i tražio da mu X vrati pecivo te ga je tada X boksnuo.

Ako Vas zanima gdje su bili odgojitelji- u grupi je 41 dijete te je nemoguće brzo reagirati (pedagoški standard nalaže puno manji broj djece u odgojnoj skupini).

Nakon nekog vremena (teško mi je odrediti koliko po priči mojeg Y), Y vraća udarac X-u. Odgojiteljica ih razdvaja. Priča tu ne staje, (moj) Y se igra na podu, dolazi X i 2 puta ga nogom udara u glavu. 

Obzirom da se radi o djetetu X čiji su roditelji u ovih 5 godina jednom bili na roditeljskom sastanku (a u to vrijeme sjedili u kafiću), o djetetu X koje je izrazito agresivno prema drugoj djeci(što mogu potvrditi i drugi roditelji), molim Vas savijet kome se obratiti? 

Sutra idem na razgovor u vrtić (da čujem zašto me nisu kontaktirali kad je došlo do te situacije, što namjeravaju poduzeti), ali obzirom na dosadašnje iskustvo (drugih roditelja) opravdano smatram da ravnateljica neće poduzeti ništa. 

Od kad je moje dijete krenulo u vrtić, stava sam da me u svakom trenu mogu i moraju kontaktirati ako dođe do bilo kakvih problema.

Prema tvrdnjama odgojitelja, moje dijete nije nikakav problem, a i da jest, ako ja ne mogu riješiti problem, postoje educirane osobe koje mi mogu pomoći. Zato Vas molim za savijet kome se obratiti za pomoć vezano uz "tuđe" dijete. 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija