Jump to content

Zakon o obavljanju studentskih poslova


muali

Preporučene objave

Poštovani molim pomoć, 

od dana 08.11.2018. godine stupio je na snagu Zakon o obavljanju studentskih poslova (NN broj 96/2018), https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_10_96_1851.html. Članak 13. koji definira prava i obveze izvođača i naručitelja posla pod točkom tri kaže: "Izvođač ima pravo na 50-postotno uvećanje naknade za sate rada u dane državnoga blagdana, za rad noću, za prekovremeni rad i za rad nedjeljom."

Naručitelji posla (poslodavci) kod kojih radim kažu kako mi nisu obavezni isplatiti 50% veću satnicu gore navedenim danima iako tako u zakonu piše. Kakva prava ja kao student imam? Da li imam pravo na 50% veću satnicu, odnosno da li je poslodavac dužan isplatiti 50% veću satnicu za rad noću, rad nedjeljom i rad u dane državnog blagdana? 

Obratio sam se mailom zagrebačkom studetnskom servisu koji je posrednik kod sklapanja studentskog posla međutim odgovor nisam dobio već 2 tjedna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svaki mjesec donosim novi ugovor iz studentskog servisa poslodavcu. Kako radim već par mjeseci ugovore donosim početkom mjeseca, kakva je praksa do sad bila. Istom praksom ugovor je donesen početkom 11. mjeseca, međutim prije stupanja na snagu novog zakona.

uređeno: od muali
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sa dosadašnjom praksom je o.k., zato sam i pitala, je li ugovor sklopljen prije stupanja na snagu ovog Zakona. Naime, u prijelaznim i završnim odredbama stoji da će se svi postupci posredovanja koji su započeli na temelju Pravilnika o posredovanju pri zapošljavanju redovitih studenata, dovršiti prema njemu. Te da danom stupanja na snagu ovog Zakona prestaje važiti Pravilnik. Što bi značilo, da Vam poslodavac može do kraja mjeseca tj. dok Vam vrijedi ovaj ugovor, odbiti isplatu 50% uvećane naknade, međutim po sklopljenom idućem ugovoru definitivno imate pravo na ovo uvećanje za sate rada u dane državnih blagdana, za noćni rad, za prekovremeni rad i za rad nedjeljom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav opet. Nadalje me zanima što ja kao izvođač studentskog posla mogu poduzeti ukoliko naručitelj posla (poslodavac) nije isplatio naknadu za obavljeni posao u vremenskom periodu od 15 dana od završetka posla, kako to definira zakon u članku 13. stavak 2? (Zakon o obavljanju studentskih poslova (NN broj 96/2018), https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_10_96_1851.html.) 

Hvala svima unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija