Jump to content

građevinska dozvola na ime druge osobe


tpribilo

Preporučene objave

zanima me vaše misljenje. Kuća u kojom stanujemo ja i moja obitelj je u našem 100%-nom vlasnistvu, te je na ime mojeg oca upisana na sudu i u katastru. Kao i teren na kojem je sagrađena. Kuća ima građevinsku dozvolu iz 1967.godine, ali dozvola glasi na mojeg strica tj. očevog brata. Teren i kuća su nakon izgradnje izdavanja dozvole pripali ocu njihovim međusobnim dogovorom. Planiram renovaciju/nadogradnju te kuće pa mi je potrebna građevinska dozvola, a ne mogu do iste doci jer je ona kod strica s kojime vise nismo u dobrim odnosima te je on ne želi ustupiti.
Da li s obzirom s obzirom na 100% vlasnistvo kuće i terena mogu nekako prebaciti na koga glasi ta građevinska dozvola, pa da u planirane radove mogu ici sa očevim potpisom
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani tpribilo,

Vašu situaciju jednostavno rješavate bez strica:

 1. Odlaskom u nadležnu županijsku ustanovu za izdavanje građevinskih dozvola za područje u kojem je kuća izgrađena i zatražite ovjerenu kopiju, bolje više primjeraka, ako oni više ne drže tu dokumentaciju uputiti će Vas u nadležnu ustanovu u kojoj je pohranjena njihova arhivska građa.

 2. Možda je za Vas još povoljnija situacija ako je kuća odmah i izgrađena nakon izdane građevinske dozvole, odlazak u katastar, pregled snimaka iz zraka do 1968.g. i ako je kuća na njima vidljiva zatražiti odgovarajuću potvrdu.

 Lijep pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 19 minuta, tpribilo je napisao:

Pozdrav,

 

hvala na odgovoru. Samo jos jedno pitanje, da li mi stric moze stvarati ikakve probleme u tom postupku s obzirom da je postojeca dozvola na njemu- Da li cu u postupku dozvole negdje trebat njegov potpis/suglasnost?

Poštovani,

Nigdje njegov potpis više nije potreban a njegova prava jednaka nuli.

Preporučam sa sobom ponesite Zk izvadak i položajni nacrt (mogu biti kopije) za predmetno zemljište.

Službenicima (ako Vas što pitaju) objasnite da ste zagubili građevinsku dozvolu a potrebna Vam je za predstojeću rekonstrukciju i nadogradnju bez dodatnih obrazloženja.

Lijep pozdrav

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija