Jump to content

Prolazak kroz crveno


fakin95

Preporučene objave

Pozdrav, 

radim kao dostavljač i jučer sam prošao kroz crveno i zaustavio me motorista cca 400 metara dalje od semafora. Crveno se upalilo dok sam bio otprilike 2 metra od semafora međutim zbog lomljivog i teškog tereta kojeg sam vozio sam odlučio da prolazim već kada se upalilo žuto. E sad.. policajac koji me zaustavio je imam osjecaj tražio lovu...jer ulazio u neke priče nevezane za prekršaj itd... uglavnom da ne duljim siguran sam da je htio lovu. Međutim ja nisam ništa imao kod sebe pa mi je napisao na neki svoj papir nekakav zapisnik ili što već koji ja nisam ni vidio ni potpisao. Samo mi je rekao da je predviđena kazna 2000 kn + 3 mjeseca bez vozačke i da će mi on to poslati doma i da mogu očekivati to za 2 mjeseca. Zanima me kolika je šansa da on to ne pošalje odnosno da se smiluje s obzirom da sam stvarno siguran da mu namjera nije bila pisati kaznu već uzeti "za gablec"...I ako mi dođe kazna ima li smisla se žaliti na oduzimanje dozvole jer mi je prijekopotrebna za posao, a već sam kažnjavan oduzimanjem iste prije godinu i pol zbog alkohola, te ima li smisla žaliti se na osnovu teretnog lista od tog dana gdje se vidi da sam u tom trenutku u kombiju imao 1200kg lomljivog tereta te mi je bilo vrlo nezgodno za stati.

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može ti poslati i doma, a nemoguće je predvidjeti hoće li to stvarno i napraviti...

Ako što dođe, moći ćeš se žaliti (bez obzira na raniji alkohol) i moći ćeš reći da ti vozačka dozvola treba radi posla. Moguće je da ti sud ne odredi zabranu, ali ne znam koliko je ova isprika dobra, jer ispada da si mogao normalno stati da si vozio sporije i pažljivije (s obzirom na osjetljivi teret koji si vozio)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas ujutro sam prošla kroz netom ugašeno žuto i upaljeno crveno svjetlo na jednom od semafora na Ilici, između okretišta Črnomerec i Ravnateljstva MUP-a. Kako je još bio mrak, učinilo mi se da sam vidjela da je bljesnuo blic.

Molim, ako netko zna ima li na tom dijelu Ilice kamera koje snimaju prolazak kroz crveno, da mi odgovori. Također me zanima mogu li mi poslati doma kaznu ako me nakon toga nitko nije zaustavio. Kakva je uopće procedura?

Zahvaljujem unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija