Jump to content

Potvrda o vrsti poslova


samsoni

Preporučene objave

Pozdrav svima,

ne znam možete li mi pomoći.

Problem je u potvrdi o vrsti poslova koje sam radio.

Danas skoro sve državne firme u natječajima traže tu potvrdu (uz e-knjižicu HZMO-a gdje piše samo trajanje staža, a ne i vrsta poslova).

Moj problem je slijedeći: radio sam kod privatnika od 2001. do 2006. godine. Privatnik je te 2006. godine zatvorio staro poduzeće, i mi smo svi ostali bez posla. Nismo se rastali u baš najboljim uvjetima, jer je bilo i neisplate plaća i sl. Tako da nismo ni dobili tu potvrdu o vrsti poslova.

Nedugo zatim, poslodavac je otvorio novo poduzeće.

Da li ga sad mogu tražiti potvrdu o vrsti poslova, a da na toj potvrdi bude žig od novog poduzeća (jer staro poduzeće više ne postoji). A da se u potvrdi objasni da sam radio u starom poduzeću na određenim poslovima. Da li bi se to priznalo?

(Bio sam uredno prijavljen, ali ugovor o radu ne mogu naći, jer je prošlo 17 godina od prijave, i više ne znam da li je ugovor ostao kod poslodavca, ili je izgubljen).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako prema sadašnjem važećem Zakonu o radu, tako i prema tadašnjem Zakonu o radu, točnije tada čl. 129., poslodavac Vam je bio dužan u roku od 8. dana od dana prestanka radnog odnosa vratiti sve isprave, te Vam na zahtjev izdati potvrdu o vrsti poslova koje ste obavljali, kao i o njihovom trajanju. Pokušajte se pozvati na ovu činjenicu. Zatražite da Vam sada da tu potvrdu, te ako ima primjerak Vašeg ugovora o radu. Ukoliko nema, možda do njega možete doći preko HZMO, jer bi ga oni trebali imati u svojoj arhivi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija