Jump to content

Ovrha


Miamalena

Preporučene objave

Postovani.Imam veliku ovrhu na kreditu i par manjih ovrha.Imam zasticena primanja jer primam njegu i invalidninu na dijete.Nemam na sebi nista,samo muz.Recite mi kako dalje da se ponasam.Uplacivala bi mjesecno na racun da mi uzimaju od manjih pa onda kredit jer je zadnji na listi.Mogu li teretiti muza ili uzimaju samo ono sta pripada meni.Voljna sam placati mjesecno ali nisam u mogucnosti bila placati kako su me trazili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Miamalena je napisao:

Mogu li teretiti muza ili uzimaju samo ono sta pripada meni

U tom slučaju nema odgovornosti Vašeg supruga, tako da ovrhovoditelji ne mogu teretiti njega, jer kao dužnik Vi odgovarate sa svojom imovinom.

Prije 4 minuta, Miamalena je napisao:

Mjesecno uplatim na racun koliko sam u mogucnosti

Ovakvo Vaše ponašanje je odgovorno, ali pitanje je, da li ovrhovoditelj ima saznanja da Vi uz Finu paralelno podmirujete isti dug?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitala sam njih u Fini,rekli su da uplacujem i da tako smanjujem dug.Uplatim na svoj blokirani racun i prvi u redu se naplacuje,tako su mi barem objasnili.Sada,mene brine jer je kredit najveci iznos a on je zadnji.Nisam se uspjela dog pa je zavrsilo na ovrhi na kraju.Nudili su mi iz Eos matrixa da placam njima,placala sam mjesecima ali kada sam vidila da se dug ne smanjuje prestala sam uplacivati i javljati se.Maltretiraju me mjesecima sa pozivima svaki dan.

uređeno: od Miamalena
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa kreditom ima  preko12000€.uplatila sam oko 1500€.Nekako mi se cini da je bolje ovako preko Fine nego preko Eosa.Nemam iskustva sa tim.Imam.volju placati i podmirivati po redu ako treba svaki mjesec par godina.Samo se nadam da ce to moci tako jer na sebi nemam nista a nisam mogla placati ovo jer sam rodila djete koje je invalid i imam velike troskove sa lijecenjem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Miamalena je napisao:

Nudili su mi iz Eos matrixa da placam njima,placala sam mjesecima ali kada sam vidila da se dug ne smanjuje prestala sam uplacivati i javljati se.Maltretiraju me mjesecima sa pozivima svaki dan.

Ovo što ste uplatili je svakako u korist tog duga i na taj iznos Eos nema ponovno pravo za naplatu kada dođu na red preko Fine. Dug Vam i dalje stoji isti iz razloga, jer Fina nema podatke o Vašim uplatama i ona je dužna postupati po ovršnoj ispravi koju joj je dostavio ovrhovoditelj. Znači, kada Eos dođe na red za naplatu preko Fine, oni su ti koji su dužni voditi računa da Fina dug ne preplati, odnosno oni su dužni Vaš sveukupni dug umanjiti za naplaćene rate i kad bude podmiren dužni su obavijestiti Finu o povlačenju ovršne isprave sa naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
, Borbena7 je napisao:

U tom slučaju, čekaju red za naplatu preko Fine.

I kod mene čekaju već dosta vremena.pošto nemam pok. I nekretnina.ovo što primam jedvo dostatno za život..a već imam 2.veće i 1.manju ovrhu.i još će mi doć 2.manje.Ja ću po novoj god.otvorit osobni stečaj.nema mi druge,ovako nebi otplatila cijeli život.ja se nadam da će mi izaći u susret? Sretno svima uključujući i mene.nije mi baš  lako sa ovim dugom.al valja se borit.što kaže i Borbena7 i Mister-X.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 13 minuta, Miamalena je napisao:

Kako ide taj osobni stecaj.Do 100 000 kn duga?

Stečaj potrošača primjenjuje se i kod fizičkih osoba koje nisu u mogućnosti ispuniti svoje dospjele novčane obveze. A smatra se da fizička osoba nije u mogućnosti ispuniti svoje dospjele novčane obveze, ako najmanje 90 dana uzastopno ne može ispuniti jednu ili više dospjelih novčanih obveza u ukupnom iznosu većem od 30.000 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija