Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

BomisOs

Nasljeđivanje stana

Preporučene objave

Lijep pozdrav! Sin sam pokojne majke. Bila je suvlasnica jednog manjeg dijela stana (1/6, a njena majka joj ima 5/6) u drugom gradu. Uskoro je ostavinska rasprava i zanima me hoće li javni bilježnik imati dokument iz kojeg je vidljivo da je majka suvlasnik između ostalog i tog stana ili mi moramo ponijeti taj dokument, odnosno tražiti od bake da nam pošalje? Također, dijeli li se ta 1/6 stana na mene i brata samo ili još i našeg oca?

Hvala na odgovoru

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Javni bilježnici u pravilu zatraže podatke o imovini ostavitelja, ali preporučam da na ostavinsku raspravu donesete izvadak iz zemljišne knjige i za taj stan. 

Ako je vaš otac bio u braku s vašom majkom, suvlasnički dio se dijeli na svu trojicu po 1/3 (dakle, svaki će naslijediti 1/18 stana, a 15/18 će ostati upisano na baku). 

Na ostavinskoj raspravi je moguće i sklapanje nasljedničkog sporazuma kojim regulirate podjelu imovine na drugačiji način, a moguće je i da se otac odrekne nasljedstva u vašu korist. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×