Jump to content

Prekršaj za parking na HŽ parkingu


makrc

Preporučene objave

Poštovani,

danas sam dobio ceduljicu na autu koja kaže da sam u Ulici Matije Gupca, kućni br. ?? (Dugo Selo) parkirao na mjestu gdje "ugrožavam sigurnost drugih sudionika i predstavljam smetnju za normalan tok prometa", članak 78. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Priznajem da sam šugavo parkirao, paralelno ogradi (u zadnje vrijeme nema baš mjesta na tom parkingu). Međutim kad sam se sparkirao ostalo je dovoljno mjesta za prolaz.
Kada sam došao po auto, jedan automobil je bio parkiran okomito na mene i zapravo je ostalo jako malo mjesta za prolaz (ali moglo se proći).

Problem je što je auto bio parkiran na parkingu od HŽ-a, na katastarskoj čestici 2998.2, za koju piše je RH-JAVNO DOBRO U OPĆOJ UPORABI-ŽELJEZNIČKA INFRASTRUKTURA POD
UPRAVLJANJEM HŽ INFRASTRUKTURA D.O.O.

Zanima me da li policija smije kažnjavati za parkiranja na mjestima gdje parkingom upravlja netko drugi, u ovom slučaju HŽ.
Osim toga, bio sam parkiran na parkingu, a ne u Ulici Matije Gupca kako piše i obavjesti o počinjenom prekršaju (parking i prometnica su paralelni).
Parkiralište je od javne prometnice je odvojeno ogradom.

Ima li se smisla žaliti?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema smisla.

Taj članak je široko određen i obuhvaća svakakve situacije, a kako i sam kažeš da si šugavo parkirao, jasno ti je zašto su ti pisali (vjerojatno i fotografirali).

Smiju pisati kazne na parkiralištima koja su dostupna svima bez posebnih uvjeta, bez obzira što se radi o privatnom posjedu (sudska praksa).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Ima li smisla žaliti se na način da tražim opomenu, budući da nemam drugih prekršaja više od godinu dana (i kako se žaliti :-)?
Mislim nije neka kazna, ali ako postoji mogućnost opomene, da ju iskoristim....    ako napravim novi prekršaj, više ionako nemam pravo na opomenu platio kaznu sada ili ne..

Pozdrav

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovu obavijest se ne možeš žaliti.

Možeš platiti 1/2 kazne u roku od 3 dana ili možeš poslati podatke osobe koja je parkirala vozilo, pa će se ona kasnije u postupku moći žaliti (isto prvo dobije obavijest, pa ako ne plati dobije prekršajni nalog na koji se može žaliti). Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima.

Teško da će ti to zamijeniti upozorenjem, tako da se najviše isplati platiti 1/2 kazne u roku od 3 dana, jer tako plaćena kazna ne ulazi u prekršajnu evidenciju i u nekom budućem postupku ju ne trebaš niti spominjati.

Sama kazna nema utjecaja na neka buduća upozorenja, jer je za upozorenje bitno samo da u godini dana nemaš upozorenja, a ne drugih kazni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija