Jump to content

Formalni uvjeti natječaja za nastavnika


lolly3

Preporučene objave

Molim savjet vezano uz formalne uvjete natječaja za posao nastavnika.

Na objavljenom natječaju za posao nastavnika strukovno-teorijskih predmeta u srednjoj školi, mogu se javiti osobe oba spola, radno iskustvo nije uvjet. Uz prijavu kandidati su dužni dostaviti slijedeće: životopis, diploma, domovnica, uvjerenje o nekažnjavanju, dokaz o radnom iskustvu, potvrda o pedagoško-psihološkoj naobrazbi.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Na objavljenom natječaju (koji je završio i zaposlena je osoba prije 14 dana i koja je priložila sve dokumente), traži se između ostalog domovnica i dokaz o radnom iskustvu. 

Da li je moguće poništiti natječaj zbog proceduralne pogreške iz razloga što je jedan od uvjeta u natječaju dostava dokaza o radnom iskustvu (potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)? Osobe bez radnog iskustva ne mogu dobiti dokaz o radnom iskustvu, pa samim time ne mogu aplicirati na natječaj.

Obzirom da se u većini natječaja traži domovnica kao dokaz državljanstva, da li se može tražiti poništenje obzirom da hrvatsko državljanstvo nije uvjet za zasnivanje radnog odnosa? Iz natječaja se ne mogu isključivati osobe koje nisu hrvatski državljani, domovnica je javna isprava kojom se dokazuje hrvatsko državljanstvo.

Možda je utopija, ali pokušao bih "srušiti" natječaj zbog proceduralne pogreške/diskriminacije.

Hvala unaprijed na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Domovnica je dokaz za hrvatsko državljanstvo, a ono ničim nije propisano kao uvjet za zasnivanje radnog odnosa. Također, ni radno iskustvo ne može biti natječajem traženi uvjet za zasnivanje ovog radnog odnosa. Prema tome, možete uložiti žalbu zbog traženih uvjeta koji su moguće nekoga naveli da se ne javi na natječaj, jer nema svu traženu dokumentaciju, a u biti takva osoba ispunjava sve uvjete za navedeno radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu. 

Uložio sam prigovor Ministarstvu obrazovanja i tražio poništenje natječaja.

Isti prigovor proslijedio sam Pravobraniteljici za ljudska prava tražeći i njenu podršku i mišljenje koje može utjecati na rješenje prosvjetne inspekcije.

Na forumu ću objaviti izviješće ili rješenje provedenog nadzora.

U svakom slučaju još jednom hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija