Jump to content

Zaključak o pravomoćnosti rješenja o ovrsi na minus po Tekućem


sejicju1

Preporučene objave

U 10.mj.2018.dobio sam ZAKLJUČAK o punomoćnosti i ovršnosti rješenja,donesenog po javnoj bilježnici,u prijedlogu za ovrhu iz 2007.godine.Kako je to moguće poslije 11 i pol godina.Ja sam se na prijedlog žaložio tada jer sam platio dio minisa i ostao je dug upola manj a ne kao u prijedlogu za ovrhu.Šest mjeseci prije započinjanja postupka(prijedloga) imao sam duplo veći minus na tekućem.Dva puta do datuma "vjerodostojne isprave" ja sam uplaćivao koliko sam moga,jer sam ostao bez posla..Banka je započela postupak baš sa datumom druge uplate,iako se vidilo da hoću vratiti dugKkao da su namjerno požurili,da me "uhvate"prije nego što vratim dug.Ja sam se žalio na prijedlog i naveo da ne osporavam dug,ali da nije kao u prijedlogu,jer sam većinu vratio.Na moju žalbu nitko se nije očitovao.Ja sam išao u banku, par godina  iza, da vidim što je sa tim dugom.Dobio sam nezainteresiran odgovor da je dug "prodan"???Što je sada sa dugom kojiki je i kome ga platiti, jer u zaključku nema podataka, a ni brojevi prijedloga od 2007. nisu točni.Dali postoji kakva zastara.Zaključak o pravimoćnosti i ovršnosti, poslije 11 i po godina.    DA U banci, su rekli, da je tekući na nuli,kao da nemam duga???!!!Tko može što pomoći sa savjetom,jer u zaključku piše da nije dopušten pravni lijek???Što dalje???

IMG_20181126_182859.jpg

IMG_20181126_182952.jpg

IMG_20181126_183359.jpg

IMG_20181126_183443.jpg

IMG_20181126_184021.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje ste sadržajno pogriješili u svojoj žalbi, jer jednostavno niste osporavali da dug postoji. Javni bilježnik je zaprimljenu žalbu proslijedio sudu i oni su utvrdili da nema zapreka da se iskaže klauzula pravomoćnosti i ovršnosti. Problem je što je ovo sve skupa trajalo jako dugo (trebalo bi u spisu vidjeti gdje je spis bio vremenski toliko dugo), a s druge strane jer ni Vi u međuvremenu niste požurivali rad po svom predmetu. Zastare nema, jer se računa od utvrđivanja pravomoćnosti, a ona Vam je tek nedavno utvrđena. Najbolje bi bilo da se obratite sudu pozivom na ovaj poslovni broj iz zaključka, te da tražite da Vam se dostavi specificirano potraživanje koje je preostalo na ime duga, jer ste isti u međuvremenu otplaćivali i uz taj dopis dostavite dokaze da ste uistinu dug podmirivali. Na to bi sud trebao reagirati na način da zatraži od ovrhovoditelja očitovanje koliki je stvarni preostali dug, a po primitku obavijesti bi Vam to trebao proslijediti. Ako sve odgovara s Vašim uplatama, podmirite preostali dug i dokaz opet posaljite suda, ali ovaj put sa zahtjevom da se postupak obustavi, jer je dug podmiren.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , sejicju1 je napisao:

Kako napraviti uvid u spis?

Pođete na sud i tražite uvid u svoj spis.

prije 10 sati , sejicju1 je napisao:

Postoji li zakonski rok za određivanje pravomoćnosti? Može li tako zaključak  biti donesen za 50 godina? kojim je to zakonom određeno?Zna li netko???? 

Nema roka za iskazivanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti u ovom smislu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija