Jump to content

Premještaj na novo radno mjesto


Davorzg

Preporučene objave

Poštovani lijepi pozdrav svima, molim ukoliko je netko upućen da odgovori na iduće pitanje.

Naime da li je moguće prema zakonu o lokalnim službenicima izvršiti premještaj lokalnog službenika koji ima VSS obrazovanje a trenutno radi na SSS mjestu na novo radno mjesto  VSS spreme.

 Dakle konkretniji primjer, službenik je trenutno zaposlen u lokalnoj samoupravi na mjestu SSS a zadovoljava uvjetima za VSS te je trenutno otvoreno jedno takvo VSS mjesto a potreba je službe.

Da li je moguće bez natječaja lokalnog službenika samo premjestiti na to novo radno mjesto?

 

Zakon o lokalnim službenicima kaže u članku 98. stavak 1

"Službenika se može po potrebi službe premjestiti na drugo radno mjesto u istom ili drugom upravnom tijelu iste lokalne jedinice, u istom ili drugom mjestu rada, ali samo na radno mjesto unutar iste stručne spreme, iste ili približne složenosti poslova".

 

Dakle po tome ispada da netko ko je u lokalnoj samoupravi na SSS a želi ići na VSS (ima VSS obrazovanje) da ga se ne može premjestiti bez natječaja budući da nije radno mjesto iste stručne spreme.

Da li sam dobro shvatio?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, prema ovom čl. 98. premještaj je moguć, ali samo na radno mjesto unutar iste stručne spreme, iste ili približne složenosti poslova i uz pristanak službenika. Međutim, čl.102. uređuje napredovanje na način da kaže, da službenik može napredovati rasporedom na radno mjesto s višim koeficijentom od onog na koje je do tada bio raspoređen i to ako: postoji takvo radno mjesto, ako ispunjava uvjete za raspored, ako je najmanje dva puta uzastopno ocijenjen "odličan" ili "vrlo dobar" i ako je također dao svoj pristanak na raspored. Pitanje je, da li je u ovom Vašem slučaju riječ o premještaju po potrebi službe ili napredovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija