Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
jakis1

Revizija Vrhovnog suda

Preporučene objave

Molim vas jedno pitanje,odbačena mi je revizija na vrhovnom sudu,pa sam pisala ustavnu tužbu koja je u potpunosti usvojena i predmet vraćaju na vrhovni sud,a u odluci ustavnog suda stoji da postoji žalbeni razlog proturječnosti i nerazumljivosti presude,da se presude prvostupanjskog i drugostupanjskog suda razlikuju,eto ako imate nekakvog iskustva ili kakava je praksa da mi odgovorite dali bih se mogla nadati pozitivnoj odluci vrhovnog suda pošto je ustavni sud usvojio žalbu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , jakis1 je napisao:

dali bih se mogla nadati pozitivnoj odluci vrhovnog suda pošto je ustavni sud usvojio žalbu?

Ustavni sud nije postupao po nikakvoj žalbi,već je po ustavnoj tužbi (apelaciji) utvrdio da je nižestupanjski sud povrijedio jedno od temeljnih prava koje jamči Ustav RH i EKLJP (pretpostavka da se radi o povrijedi prava na pravično suđenje), što je bio razlog da svojom odlukom ukine odluku VSRH i predmet vrati na ponovno odlučivanje uz naputak sudu na što treba obratiti pozornost pri donošenju nove odluke.

Pozitivna odluka Ustavnog suda nije predmnjeva da će VSRH donijeti drugačiju odluku od one koja je ukinuta,no sama činjenica da je isti sud pri odlučivanju  napravio propust daje nadu za pozitivan ishod.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala,nadam se i zbog toga jel je u ocjeni suda naglašeno da prvostupanjska i drugostupanjska preduda nisu usklađene,mislim da i to ima jako puno veze da bi se vratilo na prvostupanjski sud.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×