Jump to content

otkazni rok i prelazak u drugu firmu


crny46

Preporučene objave

Ako radnik daje otkaz, najdulji otkazni rok koji je dužan odraditi poslodavcu je 30 dana (čl. 122. st. 7. ZOR), ako on za to ima opravdan razlog, a po mom mišljenju, prelazak na novi posao jest opravdan razlog (naravno, sporazumnim raskidom ugovora otkazni rok u dogovoru radnika i poslodavca može biti i kraći i dulji).

Ako radnik ima u ugovoru o radu ugovorenu ugovornu zabranu natjecanja radnika s poslodavcem (i ako taj radnik ostvaruje plaću veću od prosječne u RH), do najdulje 2 godine nakon isteka ugovora o radu, tada po cijenu plaćanja ugovorne kazne, ako je ista ugovorena, ne smije raditi kod poslodavca koji je u konkurenciji s postojećim poslodavcem.

Ako ne, nikome ništa. Za vrijeme rada kod jednog poslodavca, radnik ne smije za svoje ime ili za ime drugog konkurirajućeg poslodavca obavljati poslove kojima se natječe s postojećim poslodavcem (zakonska zabrana tržišne utakmice), ali nakon prestanka ugovora o radu, nema zapreke za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija