Jump to content

Odgovornost za štetu u prometnoj nesreći


Zvrk1

Preporučene objave

Štetu plaća osiguratelj čiji osiguranik prouzroči štetu trećoj osobi.

Prije 34 minuta, Zvrk1 je napisao:

onda osiguranje tuži onog tko je prometnu skrivilo? 

Samo ako osiguratelj po zakonu nije bio dužan izmiriti štetu,što će reći ako je njegov osiguranik skrivio nesreću pod dejstvom alkohola i drugih nedopuštenih supstanci,prije stjecanja prava na upravljanje i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da oštečena osoba traži popravak motora jer ne želi odlazak na sud. Bio je usmeni dogovor na koji smo pristali. Međutim svako malo mjenja nešto i sad želi i novčanu naknadu. Svaki dan nešto drugo. Možemo li napraviti nagodbu i potvrdit je kod javnog bilježnika. Da li pečat javnog bilježnika znači da nas ne može tužiti kad god joj se prohtije. Šta napraviti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas savjet i pomoč jer ne znam što napraviti. Za vrijeme školskog odmora malena je krenula na pješaćki ali se upalilo crveno svjetlo kad je zakoračila par koraka na pješački.Naletio je motor. Malena je pala na pješačkom, pao je i motorist. Nije ju taknuo. Došla je hitna po malu. Osim šoka i par modrica njoj hvala Bogu ništa. Motorist navodno od pada sa motora  se udario. Uzimam broj od motorista. Čujemo se i on traži da mu platimo popravak motora. Pristajemo.Dan nakon traži kupovanje odjeće, na kraju i nekoliko tisuča kuna odštete...Popravak motora par tisuča kuna ali stvarna šteta nije tolika. Prijeti nam sudom.Ja sam samohrana majka. U međuvremenu saznajemo da je lani imao nesreču gdje je teško ozlijeđen i kriv. S tim istim motorom. Mala ima 10 godina. Imamo učestale pozive njegove obitelji da to što prije platimo. Šta da radimo? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li izlazila policija?

Što se tiče naknade štete, postoji obaveza da ju nadoknadite, ali ne bezuvjetno i u nesrazmjernom iznosu. Priznajete samo realne troškove nastale prometnom nesrećom - oštećenja na motoru nastala od tog pada, trganje odjeće/opreme nastale od pada i sl. Jeste li sami vidjeli kakvu štetu i jeste li viđeno fotografirali?

Što se tiče poziva, svakom idućem recite da ćete ih prijaviti policiji za nametljivo ponašanje, iznudu, prijetnje i bilo koje drugo kazneno djelo koje se sjetite. Ako se nastavi, to i napravite (postojanje neke vaše obaveze ne znači i dozvolu da vam rade to što rade). Ako vam netko od njih dođe doma, nemojte ih puštati u stan/kuću, a ako budu neugodni, zovite policiju. Ista stvar je ako ih negdje sretnete.

Ako on inzistira na neopravdano visokom iznosu odštete, recite mu neka vas tuži. U tom eventualnom postupku bi morao dokazati da je nastala šteta i da je nastala baš tim događajem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ovdje se radi o tome da se pokušava izvuči materijalna korist preko djeteta. Nismo bili u osiguravajučoj kuči nego u servisu gdje se motor popravlja. Trgovac je procjenio štetu i rekao iznos koji je dosta velik s obzirom na stvarnu štetu.Zbog toga smo željeli sačekati zapisnik i po njemu platiti sve što piše da je oštečeno. Međutim nakon svega mislim da je najbolje da se ide na sud jer malena i ja trpimo maltretiranje, vrijeđanje..Cijelo vrijeme se pitam da li je vozač bio dužan stati ako je vidljivost bila takva da ju je vidio. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija