Jump to content

Parking kazna - ovrha


vlad313

Preporučene objave

Poštovanje,

Molio bih vas za mišljenje / savjet. Naime, dobio sam kaznu za parkiranje odnosno opomenu pred ovrhu za plaćanje dnevne parking karte. No radi se o tome da imam kartu za parkiranje. Kada se navedeno dogodilo, parking karta se nalazila ispod vjetrobranskog stakla (na udubljenju). Nikako mi nije bilo jasno kako se nije mogla vidjeti parking karta. Nakon toga sam poslao prigovor (e-poštom), na to se operater uopće nije obazirao već je ustvrdio da se DPK mora platiti jer parking karta nije bila na vidljivom mjestu. Tako da sam dobio opomenu pred ovrhu. 

Tako da me zanima mišljenje da li platiti kaznu (nije prevelika) ili čekati prijedlog ovrhe pa uložiti žalbu, te kakva bi bila daljnja procedura (nisam imao ovršne postupke pa nisam najupućeniji)?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni, ako je na karti reg. oznaka vozila, a kazna za vozilo je izdana upravo za to vozilo i u to vrijeme koje je pokriveno kartom, nema nikakve osnove za vođenje ikakvog postupka.

Činjenica je da je karta plaćena, upravo za to vrijeme i za to vozilo, a nisi ti kriv što prometni redar nije vidio kartu koja je bila uredno istaknuta u vozilu.

Pričekaj da naleti netko tko ima konkretnih iskustava s ovrhama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija