Jump to content

Porodiljna naknada i naknada s burze nakon isteka ugovora


Nera990

Preporučene objave

Pozdrav,

trenutno sam na komplikacijama u trudnoci,termin poroda mi je sredinom 3.mjeseca 2019,porodiljni bi trebala otvoriti 31.1.2019. Imam ugovor na odredeno koji istice 30.4.2019. I sad kolko sam skuzila prvih 6.mjeseci imam punu placu,drugih 6.mjeseci onih 2300. Ali mene zanima kome se ja nakon 30.4 moram javit,samo na Hzzo ili i na burzu,ili se na burzu javljam tek nakon djetetovih godinu dana zivota i da li onda nakon godinu dana sta cu biti na porodiljnom imam pravo na naknadu za nezaposlene s burze s obzirom na mi se ugovor nece produziti jer sam ostala trudna? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otvarate prve papire za porodiljni, i onda drugi dio porodiljnog također morate nositi papire. Koliko znam, možete nakon isteka porodiljne naknade nastaviti koristiti naknadu za nezaposlene, ali vjerujem da se morate prijaviti navrijeme, evo što kaže stranica HZZ-a: Nezaposlena osoba mora se u roku od 30 dana od prestanka radnog odnosa, prestanka bolovanja, odnosno rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog ili skrbničkog dopusta nakon prestanka radnog odnosa prijaviti Zavodu, te podnijeti zahtjev za ostvarivanje naknade. Ako zbog opravdanih razloga propusti rok od 30 dana, može se prijaviti i podnijeti zahtjev u roku od osam dana od dana prestanka opravdanog razloga koji je prouzročio propuštanje roka, a najkasnije 60 dana od propuštanja roka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija