Jump to content

Komora, obavezni odnosi, članarina i lihvarstvo


strudlica

Preporučene objave

Dakle, priča ide ovako: završavam psihologiju, učlanjujem se u Hrvatsku psihološku komoru, jer radim na poslu gdje obavljam psihološku djelatnost. Plaćam i članarinu, iako nisam dužna, jer sam pripravnik. Nakon toga se zapošljavam kod poslodavca gdje obavljam poslove druge struke (imam diplomu i s drugog faksa). Članstvo u komori pada u zaborav, do jednog dana gdje mi stiže pismo od odvjetnika komore da sam im dužna X kn jer nisam plaćala članarinu od 1.7.2015.

Vraćam im odgovor gdje tražim da me ispišu iz komore te da, s obzirom na to da ne obavljam psihološku djelatnost, ne priznajem troškove. Neću spominjati da sam na njihov odgovor čekala 6 mjeseci (jako su zauzeti lihvarenjem, vidite), nakon čega dolazi zaključak gdje mi ne PRIZNAJU ZAHTJEV za ispisom te traže dopunu s još nekim dokumentima te potvrdom o plaćanju. Ovaj put su napisali da članarinu nisam podmirila od 1.1.2016. (?!)

Za plaćanje sam se već pomirila, ne da mi se natezati i možda izgubiti još više novaca, ali smeta mi što me nisu ispisali i voljela bih, svog mira radi, pozvati ih na red.

Ne postoji li neki zakon gdje mogu prekinuti takav odnos, bez da mi išta uvjetuju? Jer ja želim vam i ne postoji razlog zašto bi me držali članom, jer se ne bavim tim poslovima. Naplatu mogu potraživati i kad nisam član.

Drugo, zaključak je potpisala psihologinja, a na njemu stoji "uputa o pravnom lijeku: na ovaj zaključak nije dopuštena žalba". Nekako mi zvoni da je to uskraćivanje ustavnog prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija