Jump to content

Stan


RamboAmadeus

Preporučene objave

Postovani,

ukratko, pri kupovini nekretnine usmeni dogovor izmedu dva brata je bio da je nekretnina zajednicka. Novac za nekretninu su vecim djelom dali roditelji a manji dio sam uzeo kredit u banci. Stan se upisao na ime brata koji nije podigao kredit. Sada, nakon 10ak godina, brat na cije je ime nekretnina upisana negira dogovor o raspodjeli imovine. 

 

Da li osteceni I prevareni brat, onaj koji je podigao kredit za nekretninu I taj kredit otplatio, ima nekakvu mogucnost da ipak dobije barem dio nekretnine za koji je dao novce iz kredita I taj kredit otplatio banci?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da ste u jako lošoj poziciji za bilo kakvo potraživanje. Kod kupoprodaje nekretnine vlasništvo se stječe uknjižbom u zemljišnu knjigu. Vaš brat se upisao kao jedini vlasnik, pa je stan pravno njegovo vlasništvo. Tko koristi taj stan? Imate li vi uopće ključeve tog stana? 

Pretpostavljam da je kredit koji ste vi podigli bio nenamjenski, što znači da ste novac koji ste dobili od banke bratu isplatili prije deset godina, pa bi i vaše potraživanje povrata tog iznosa od brata bilo u zastari.

Sve u svemu, vrlo je mala vjerojatnost da biste uspjeli u bilo kakvom postupku protiv brata, bilo za upis vlasništva na 1/2 stana, bilo za povrat novca koji ste mu dali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija